Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΑΒ: Απεργιακή γενική συνέλευση, προκειμένου να προγραμματίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων, οι διασώστες του ΕΚΑΒ παραμένουν οχτώ μήνες απλήρωτοι για την εκτός έδρας υπηρεσία τους, ενώ τους οφείλονται και νυχτερινά, υπερωρίες και εξαιρέσιμα τεσσάρων μηνών. Καταγγέλλουν ακόμα ότι η διοίκηση και οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΚΑΒ έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα τους τα χρόνια περιστατικά και τη μεταφορά ασθενών στην επαρχία. Αντί η διοίκηση του ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας να λύσουν αυτά τα προβλήματα «μαγειρεύουν» τις βαθμολογίες του ΙΕΚ και εισάγουν τη μοριοδότηση με 20% του «αξιοκρατικού» κριτηρίου της συνέντευξης.

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣτΕ: Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) μετά την απόφαση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Παναγιωτόπουλου, να πραγματοποιήσει και φέτος τελετή αγιασμού, με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΣτΕ η Ενωση επικαλείται τη θρησκευτική ουδετερότητα, με την οποία τους δεσμεύει το Σύνταγμα και υπενθυμίζουν ότι η επιμονή του προέδρου για πρώτη φορά πέρυσι να τελεστεί ο αγιασμός προκάλεσε εσωτερική διάσταση και κατάφερε πλήγμα στη δημόσια εικόνα του δικαστηρίου.

ΟΣΕ: Μετ' εμποδίων θα εκτελούνται από μεθαύριο Δευτέρα μέχρι και τις αρχές Νοέμβρη τα δρομολόγια του ΟΣΕ, λόγω έργων στα τμήματα Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης και Σερρών - Δράμας. Τα δρομολόγια στα παραπάνω τμήματα δε θα εκτελούνται κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ θα δρομολογηθούν και λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών από Αλεξανδρούπολη προς Σέρρες και αντίστροφα. Ωστόσο, τα λεωφορεία θα σταθμεύουν μόνο στις πρωτεύουσες των νομών (Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες) καθώς και σε Σταυρούπολη, Παρανέστι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ