Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ: Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση του Αιμ. Μεταξόπουλου για αποφυλάκιση για λόγους υγείας (οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι χρήζει μεταμόσχευση ήπατος) και αντικατέστησε την κράτησή του με χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα. Υπενθυμίζεται ότι στον Αιμ. Μεταξόπουλο επιβλήθηκε η ποινή της 25ετούς κάθειρξης για υπόθεση υπεξαίρεσης 2 δισ. δρχ., μαζί με άλλους, την περίοδο 1992-1998 από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΜΕΒΓΑΛ»: Διεκόπη για τις 18 Μάρτη η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση του σκανδάλου «εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ», καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, ο Αλ. Κούγιας, δήλωσε κώλυμα παράστασης. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι οι Π. Αδαμόπουλος πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Π. Αναγνωστόπουλος εκτελωνιστής και Κ. Κωνσταντινίδης έμπορος σιτηρών, οι οποίοι βαρύνονται με το κακούργημα της εκβίασης κατ' επάγγελμα και το πλημμέλημα της παθητικής δωροδοκίας.

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ: Η οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Ενοπλη Επαναστατική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης που έγινε χτες στις 2 τα ξημερώματα στη Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Αττικής, στη λεωφόρο Μεσογείων. Προηγήθηκε τηλεφώνημα σε μεσημεριανή εφημερίδα, 20 λεπτά πριν την έκρηξη.

ΛΟΓΩ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: Οδηγός μοτοσικλέτας πυροβόλησε και σκότωσε 40χρονο συνοδηγό ΙΧ στη διασταύρωση στην οδό Ηπείρου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το θύμα και ο οδηγός του ΙΧ διαπληκτίστηκαν για την προτεραιότητα με μοτοσικλετιστή. Κατά τη διάρκεια της φιλονικίας, ο οδηγός της μοτοσικλέτας πυροβόλησε με πιστόλι τον 40χρονο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε με το δίκυκλο. Το θύμα μεταφέρθηκε τραυματισμένο στον «Αγιο Σάββα» όπου διαπιστώθηκε ότι εξέπνευσε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ