Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ: Το στραγγαλισμό, του μόλις επτά μηνών παιδιού του, ομολόγησε χτες πατέρας, κατά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Ο δράστης φώναξε συγγενή της συζύγου του, που μένει σε διπλανό διαμέρισμα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στους Αγίους Αναργύρους, και του δήλωσε πως το 7μηνο αγοράκι του είναι άρρωστο. Ο θείος του παιδιού διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το μωρό έφερε ίχνη στραγγαλισμού, γι' αυτό και ο πατέρας του παιδιού προσήχθη για εξέταση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Εκεί ομολόγησε το έγκλημα.

ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ: Λαχτάρισαν ο πρέσβης της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και 5 υπάλληλοι της Πρεσβείας, όταν χτες το πρωί το ταχύπλοο σκάφος «ΜΟΥΣ», στο οποίο επέβαιναν, προσέκρουσε σε ύφαλο στο ακρωτήριο Τούρλος Αίγινας. Στο πλοίο ήταν ναυτολογημένοι και τρεις ναυτεργάτες πλήρωμα. Ολοι, ναυτεργάτες και επιβάτες, είναι καλά στην υγεία τους. Το ταχύπλοο είχε ξεκινήσει από Πόρο για Μαρίνα Ζέας. Από το Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ στάλθηκε θαλάσσιο ταξί, το οποίο παρέλαβε τους 6 επιβάτες και τους μετέφερε στο λιμάνι της Ζέας, το ταχύπλοο οδηγήθηκε σε αμμώδη αβαθή της περιοχής, ενώ παρέμεινε σε αυτό μόνο ο κυβερνήτης του.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο και μεθαύριο οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), ζητώντας την επίλυση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Η ΟΔΥΕ αναφέρει ότι από τις 7.500 οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων οι 2.100 είναι κενές. Ενδεικτικά, αναφέρει ότι την τελευταία πενταετία, αν και υπερτριπλασιάστηκαν οι υποθέσεις που φτάνουν στα Ειρηνοδικεία, ο αριθμός των δικαστικών υπαλλήλων μειώθηκε. Τέλος, οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν να προχωρήσει η μηχανοργάνωση των δικαστηρίων, να επιλυθεί το κτιριακό, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, ενώ διεκδικούν και αύξηση των αποδοχών τους.

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, κατηγορούμενοι για απόδραση κρατουμένου από αμέλεια. Αιτία, η απόδραση ενός συλληφθέντα από το ΑΤ Λαμίας, το περασμένο Σάββατο. Ο Αλβανός υπήκοος εντοπίστηκε και συνελήφθη ξανά, μετά από πέντε ώρες μέσα σε τρένο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ