Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: Τα καινούρια «διπλώματα», που θα χορηγούνται από τις αρχές του 2009, θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες, θα φέρουν ειδικό μικροτσίπ με καταγεγραμμένα όλα τα προσωπικά δεδομένα του κατόχου. Θα εκτυπώνονται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο εκδίδει ήδη τα βιομετρικά διαβατήρια.

Στο μικροτσίπ των νέων «διπλωμάτων» θα περιέχονται και οι ποινές που έχει ο οδηγός. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατο νόμο οι αστυνομικοί έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο ηλεκτρονικό αρχείο του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, ώστε να διαπιστώνουν αμέσως εάν κάποιο «δίπλωμα» έχει ανακληθεί ή αφαιρεθεί.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: Την επιμήκυνση της παραμονής των αστυνομικών στο Σώμα προκειμένου να μη βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη, προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο «ρύθμιση θεμάτων Αστυνομίας» που συζητείται στη Βουλή. Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος είπε ότι η επιμήκυνση του χρόνου εργασίας είναι κοινή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και υπενθύμισε ότι και οι αστυνομικοί με βάση το Νόμο Ρέππα θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται στο 70% και μάλιστα με βάση το μισθό της τελευταίας πενταετίας.

ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ: Το «πράσινο φως» πήραν χτες από την Κυβερνητική Επιτροπή το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, καθώς και για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Οπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, το νομοσχέδιο για την ελεύθερη συμβίωση αφορά τα ετερόφυλα και όχι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Μεταξύ των διατάξεων του νομοσχεδίου είναι η ρύθμιση να μπορεί να εκδίδεται αυτόματο διαζύγιο μετά από δύο χρόνια συμβίωσης και όχι τέσσερα που ισχύει σήμερα, η διασφάλιση των κληρονομικών δικαιωμάτων και περιουσιακών στοιχείων των ατόμων που ζουν μαζί κλπ. Με το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης αναγνωρίζεται η δυνατότητα στα μέρη να ρυθμίζουν συμβατικά και εκ των προτέρων τις περιουσιακές τους σχέσεις, ενώ σε αντίθεση με το γάμο δεν αναγνωρίζεται τεκμήριο συμμετοχής στα αποκτήματα του άλλου. Επίσης, το κληρονομικό δικαίωμα του επιζώντος συντρόφου εξ αδιαθέτου και νόμιμης μοίρας είναι περιορισμένο σε σχέση με αυτό του επιζώντος συζύγου στο γάμο (το ήμισυ που αναγνωρίζεται στο γάμο).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ