Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκο, είχαν χτες οι πρόεδροι των ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας. Ο Αντ. Σκυλλάκος συμφώνησε με το αίτημά τους για βασικό μισθό 1.300 ευρώ, τονίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας όσον αφορά την υπερεργασία, τις υπερωρίες και τη δουλειά στις αργίες. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε περικοπές και σκληρότερα φορολογικά μέτρα.

Οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στην ανάγκη να καλυφθούν τα οργανικά κενά της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού που αγγίζουν το 40%, να σταματήσει η αποδυνάμωση των Σωμάτων Ασφαλείας με την εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στις εταιρείες σεκιούριτι και να σταματήσει η έλλειψη αξιοκρατίας στις κρίσεις.

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ: Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 4 τα ξημερώματα σε έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων στη λεωφ. Ποσειδώνος στον Αλιμο. Καταστράφηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ έπαθαν σοβαρές ζημιές άλλα πέντε. Ταυτόχρονα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία σβήστηκε λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική. Στο μεταξύ, ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποίησαν χτες τα ξημερώματα πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να εξουδετερώσουν αντικείμενο, που είχε εκτιμηθεί ως ύποπτο, έξω από το κτίριο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) στο Νέο Κόσμο.

ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ να επισκεφθεί τον καταδικασμένο τέσσερις φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη Β. Τζωρτζάτο για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Ν» έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς στον προϊστάμενο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Δ. Παπαγγελόπουλο, ώστε ο καταδικασμένος να παρέχει εξηγήσεις για τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο οδηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ