Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ 2007
Ο «άλλος» κόσμος του ΣΥΝ

«

Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός», κατά τον ΣΥΝ και τους ομοϊδεάτες του. Δεν αντιλέγουμε, είναι πράγματι. Τα ψέματα αρχίζουν όταν οι του ΣΥΝ καλούνται να διευκρινίσουν το περιεχόμενο αυτού - του σκόπιμα αόριστου - «άλλου κόσμου» και του δρόμου που οδηγεί σ' αυτόν.

«Οι άνθρωποι πάνω απ' τα κέρδη» είναι το περισσότερο που μπορούν να πουν σαν χαρακτηριστικό αυτού του άλλου κόσμου. Και λένε ψέματα. Γνωρίζουν ότι δεν μπορείς ποτέ να έχεις και την «πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο». Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνικοοικονομικό σύστημα που να εγγυάται συγχρόνως την ευημερία και των κερδών και των εργαζομένων.

Ο ΣΥΝ προτείνει έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Αντίφαση εν τοις όροις... Η πρότασή του αυτή συνιστά απάτη πρώτου μεγέθους σε βάρος του λαού. Από τη φύση του ο καπιταλισμός είναι σύστημα εκμεταλλευτικό, βαθιά αντιδραστικό, επεκτατικό. Στο στάδιο του ιμπεριαλισμού αυτά του τα χαρακτηριστικά αντικειμενικά οξύνονται όσο μεγαλώνει η αντίθεση ανάμεσα στην κοινωνικοποίηση της παραγωγής και την καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της. Στην αέναη προσπάθεια συσσώρευσης και αναπαραγωγής του κεφαλαίου δεν υπάρχει χώρος ούτε για το πιο μικρό μέτρο υπέρ του λαού, η ζωή το αποδεικνύει.

Η αλήθεια είναι ότι ένας άλλος κόσμος είναι πράγματι εφικτός, αυτός όμως είναι ο σοσιαλιστικός. Για να φτάσουμε σ' αυτόν χρειάζεται το «απλό που είναι δύσκολο να γίνει»: Λαϊκή συμμαχία, ισχυροί κοινωνικοπολιτικοί αγώνες ενάντια στην πλουτοκρατία και τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντά της, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα κόμματα που δεν την αμφισβητούν όπως ο ΣΥΝ. Χρειάζεται πρώτα και κύρια ισχυρό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που έχει συγκεκριμένη και απτή πρόταση για μια άλλη κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ