Κυριακή 5 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Ωσπου να σφραγιστούν οι βόθροι...

«

Το κεφάλαιο είναι αρρώστια», δηλώνει Αμερικανή εργαζόμενη στις τηλεοράσεις του κόσμου. «Δε θα ξαναπεράσω ούτε έξω από τράπεζα, καιρός είναι να φυλάω τα λεφτουδάκια μου στο στρώμα», δηλώνει με τον ίδιο τρόπο μια άλλη. Τώρα πώς γίνεται δυο περαστικές, ανώνυμες, σ' έναν άγνωστο δρόμο της Αμερικής, να «παίζουν» σε όλα τα κανάλια της Γης υποτιτλισμένες ή μεταγλωττισμένες, αυτό είναι θέμα μιας άλλης Κυριακής, για την ιμπεριαλιστική εισβολή της εικόνας ως τρομοκρατικού τακτικού στρατού, αποτέλεσμα του εξελιγμένου μηντιακά καπιταλιστικού οπλοστασίου του 21ου αιώνα.

Παρατηρώντας τα φαινόμενα του συνδρόμου στέρησης κερδών που έχουν οδηγήσει την αστική τάξη σε υστερία (γέμισαν οι ελληνικές τράπεζες από μικροαστούς που αποσύρουν καταθέσεις, κλείνουν βιβλιάρια και νοικιάζουν θυρίδες για να τα κρύβουν) ο σύντροφος Κακουλίδης έγραψε προχτές για απαξίωση εφ' όλης της ύλης. Είναι γεγονός ικανό να εκπλήξει ως ένα βαθμό και τους ποιητές και τους ενορατικούς πολιτικούς και τους αποφασισμένους αγωνιστές. Για τους κομμουνιστές όμως, όπως και για κείνους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες της Γης και της πατρίδας που ΔΕΝ είναι αντικομμουνιστές, υπάρχει ένα ζήτημα που αναδύεται πάνω στην καπιταλιστική κρίση, τεράστιας σημασίας: Ο αντικομμουνισμός. Γκαστρώθηκε η κοιλιά του συστήματος με κορόνες, βαρβαρότητες, ανοησίες και αντικομμουνιστικές αμπελοφιλοσοφίες, κάτι εμετικά ανιστόρητα ξεράσματα, απότομα.

Ο αντικομμουνισμός υπέβοσκε. Μανιφέστα είδαμε. Ευρωσυντάγματα είδαμε. Σένγκεν μέγκενες κι άλλες «άμυνες» των καπιταλιστικών λαμογιών της χρηματοπολιτικής αλητείας, όπως η... πάταξη της «ριζοσπαστικοποίησης» των κοινωνιών, είδαμε. Τώρα μπαίνει στο παιχνίδι του τρόμου και η υστερία και η προτροπή. Μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες βάζουν φωτογραφίες του Μαρξ και του Λένιν και του Στάλιν να κοιτάνε αγριεμένοι τον... Μπους που παρουσιάζεται ως... κομμουνιστής και κράτος που εμποδίζει την Αγορά!!!...

Στο ντόπιο παζάρι οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ έχουν βρει επιμύθιο το Στάλιν σε κάθε «λαϊκό» ακροδεξιό αντίλογο που αρθρώνουν μόλις τοποθετηθεί βουλευτής του ΚΚΕ και πάρει το στειλιάρι του να ξεμπροστιάσει αυτούς που εκποιούν ληστεύουν κι εξανεμίζουν τη δημόσια περιουσία. Χρυσαυγίτες ξεμυτάνε και λερώνουν μνημεία από το Γράμμο ως την πλατεία της γειτονιάς. Παπαγαλάκια με μαύρα ράμφη και καρακάξες με σοσιαλίζουσες κραυγές βλέπουν εφιάλτες με πρωταγωνιστή το σφυροδρέπανο και ψάχνουν ολημερίς οτιδήποτε μυρίζει οργή κι εξέγερση και ιδεολογική αντιπαράθεση για να εκτονωθούν μ' έναν αφοριστικά «λάιτ» αντικομμουνισμό. Κι είμαστε μόνο στην αρχή σύντροφοι.

Οσο σιμώνουν απεργίες, εκλογικές αναμετρήσεις και η αντεργατική ανηφόρα των αστών γίνεται γλιστερός κατήφορος της εξουσίας τους, τόσο θα φτάνει ακόμα κι ο υποχρεωτικά μετριοπαθής σε λόγο Ομπάμα (αλλιώς πώς θα ξεγελάσει την αμερικάνικη και παγκόσμια εργατική τάξη;) να λέει σε μισή ώρα αντιπαράθεσης στην τηλεόραση, δέκα φορές «θα χυθεί αίμα, θα χυθεί αίμα»... Αυτή η αύρα μεσοπολέμου αρχίζει και μυρίζει, όπως πάντα οι ξεχειλισμένοι βόθροι του κεφαλαίου. Γι' αυτό μιλάνε για «τοξικά τραπεζικά προϊόντα» οι αγύρτες. Ας προσέχουμε κι ας θυμόμαστε πως η απάντηση στα δομημένα τους ομόλογα είναι η δομημένη πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ μετωπική αντίσταση. Ωσπου να σφραγιστούν οι βόθροι...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ