Σάββατο 18 Απρίλη 2009 - Κυριακή 19 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Πατριδογνωμόνιο
Είσαι καλά;

Ωραίο πράγμα η επιστημονική εξέλιξη. Σώζει ζωές. Λύνει αινίγματα της ζωής και του θανάτου κι όχι σπάνια επιτρέπει την υλοποίηση των ονείρων, ακόμα και των πιο εξωφρενικών, που ο ανθρώπινος νους είναι στη φύση του να χρησιμοποιεί ως κίνητρα και γνώση. Του καλού για όλους. Απ' το λουτρό του Αρχιμήδη ως το μήλο του Νεύτωνα κι απ' τα λουλούδια του Μεντελέγεφ ως τον Χόκινς η ζωή μας κάνει ένα βηματάκι μπροστά στο απίστευτο Matrix του σύμπαντος κόσμου.

Κι ύστερα έρχεται ο Μέγκελε κι οι όμοιοί του και βάφονται κατάμαυρα τα πασχαλινά αυγά. Επιλεγμένα βασανιστήρια χωρίς ίχνη, μεταλλαγμένα τρόφιμα χωρίς γνώση των αποτελεσμάτων, φριχτά πειράματα στις φυλακές είτε σε μάζες Αφρικανών και Ασιατών επί δεκαετίες από τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, όπως πρόσφατα στη Νιγηρία που με μία συγγνώμη η «Pfizer» καθάρισε δεκάδες παιδιά... Η επιστήμη είναι σαν το μαχαίρι. Παραπέμπει πάντα ως χρήση και ευθύνη στο χέρι που την κρατάει. Ποτέ δε θα μάθουμε οι χριστιανοί πόσοι θα είχαν σωθεί επιστημονικώς, αν τα μυαλά και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για ν' αποκαλύψουν την απάτη της Ιεράς Σινδώνης είχαν στραφεί στην αποφυγή της σταύρωσης του καθημερινού ανθρώπου όπου Γης.

Ξέρω, σύντροφοι, ότι σήμερα η μέρα απαιτεί αναστάσιμα κείμενα και ημερολογιακή ευφορία. Ομως η πολιτική χέρι - χέρι με την ψυχιατρική, την ψυχολογία κι ίσως αύριο και τη γενετική έχει βαλθεί προγραμματισμένα, συντεταγμένα και δραστικά να σταυρώσει επιστημονικοφανώς όχι απλώς όποιον κομμουνιστή όπου Γης αλλά και τον απλό ψηφοφόρο που βλέπει το κόκκινο ως ελπίδα για νίκη της εργατικής τάξης κι όχι υγιώς νίκη του Ολυμπιακού ή της Λίβερπουλ. Φάγαμε μισόν αιώνα με την απόδοση των χιτλερικών εγκλημάτων σε ψυχοπαθολογικές εκτροπές του Φίρερ, του Μουσολίνι και των ομοίων τους. Το ερώτημα ωσαύτως από τι έπασχε ο Στάλιν έχει απαντηθεί, επιστημονικώς πάντα, όσες φορές και το πού βρέθηκε τόσο τίμιο ξύλο που πουλιέται 2.000 χρόνια τώρα στα ιεροπάζαρα. Αυτή θα είναι η φάση έναρξης του καινούριου αντικομμουνιστικού γύρου. Τώρα που ο Μαρξ γίνεται της μόδας, οι επιστήμονες παίρνουν ολοένα και περισσότερες παραγγελίες για ν' αποδείξουν ότι ο κομμουνισμός δεν είναι ιδεολογία. Είναι αρρώστια. Είναι διαστροφή του φυσικού εγωιστικού DNA της πλειονότητας των ανθρώπων. Οι πολιτικοί προσέρχονται αυθορμήτως σαν τον κυρ Θόδωρο που πάσχει ο ίδιος από αντικομμουνιστική βουλιμία. Είχε δηλώσει, ως γνωστόν, ότι αυτοί που ψηφίζουν ΚΚΕ περίπου δε στέκουν καλά στα μυαλά τους. Οι Βρετανοί ομιλούν για επερχόμενο ερυθρό χάος, το οποίο προφανώς θα μετατρέψει όλες τις γυναίκες σε πόρνες κι όλους τους άντρες σε φονιάδες, σαν πανούκλα κατιτίς δηλαδή.

Δε χωράνε αφελείς αναλύσεις περί ελλείψεων επιχειρημάτων της αστικής τάξης, οπότε επιστρατεύονται λαϊκίστικα επιστημονικά σίριαλ. Ο στόχος είναι απλός. Μόλις σκεφτεί κάποιος για πρώτη φορά να στραφεί στην κόκκινη αριστερά να πρέπει ν' απαντήσει στο ερώτημα «είσαι καλά;». Το σχέδιο βρίσκεται εν εξελίξει. Οι εκτελεστές του ενδύονται θεσμικά άμφια. Δάσκαλοι στα σχολεία, καθηγητές στα πανεπιστήμια, λοχαγοί στο στρατό, πένες στον Τύπο εκπαιδεύονται στη δόση «στίγματος». Σηκώνουν το δάχτυλο και δείχνουν τον άρρωστο. Τον κομμουνιστή... Αλλοι θέλουν να τον βοηθήσουν να συνέλθει, να 'ρθει στα συγκαλά του... Αλλοι προειδοποιούν ότι αν τον αφήσουμε, έστω κι έναν ανάμεσά μας, θα κολλήσουμε οι υπόλοιποι και θα πληρώσουμε εκ των προτέρων το κόστος θεραπείας μας. Η επιστήμη ατάραχη αναλύει με τη βοήθεια της Ιατρικής και της Βιολογίας γιατί ο Χριστός όταν διψούσε σερβιρίστηκε ξίδι. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ