Κυριακή 30 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Πατριδογνωμόνιο
Είμαστε όλοι προληπτικώς Ιρακινοί!

Εβλεπα τις εικόνες του αγροτικού φορτηγού φορτωμένου με κομμένα χέρια, πόδια και καρβουνιασμένα πτώματα. Δεν άκουγα τις οιμωγές της γυναίκας που ούρλιαζε να μην της ξεκολλάνε τα ρούχα που ο πύραυλος μετέτρεψε σε δέρμα θανάτου. Δεν άκουγα το θρήνο των παιδιών. Παράξενο πώς γίνεται ο σύγχρονος κι όχι ο εκσυγχρονισμένος άνθρωπος να κουφαίνεται από οδύνη και συνάμα να καταλαβαίνει περισσότερα στα αραβικά του πόνου και της σφαγής απ' ό,τι στα αγγλικά που σπούδασε και χρησιμοποιεί αναγκαστικά κάθε μέρα. Διάβαζα όμως για τη μάνα μιας αγνοούμενης στρατιωτίνας, δεκαεννιάχρονης από το Τέξας, που καταριόταν την ανεργία γιατί έσπρωξε το κοριτσάκι της στο μισθοφορικό στρατό των παγκόσμιων (;) δικτατόρων. Διάβαζα και για το τεράστιο ψυγείο νεκροτομείο, που έχουν στήσει κάπου στο Αφγανιστάν οι Αμερικανοί για να συντηρήσουν 550 νεκρούς Αμερικανούς ώστε να μη γυρίσουν τόσα πολλά φέρετρα πίσω, πριν φτάσουν τα φρέσκα πτώματα από το Ιράκ.

Το αντίδοτο στην παράνοια και τον αμοραλισμό των οικονομικών και πολιτικών υπεραναλύσεων και απλουστεύσεων περί τον πόλεμο - εισβολή ναζιστική στο Ιράκ δεν είναι παρά η δράση. Και μάλιστα δράση προληπτική. Γιατί κανονικά η μόνη απάντηση στους προληπτικούς πολέμους και το δόγμα τους είναι το Δόγμα της προληπτικής Αντίστασης και Πάλης. Στο πρες ρουμ οι δημοσιογράφοι πρέπει να γιουχάρουν από τούδε σε κάθε ενημέρωση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αφού τους μεταφέρει ως δική του ανθρωπιστική συμβουλή, την αμερικάνικη εντολή του Μίλερ να φύγουν όλοι οι δημοσιογράφοι από τη Βαγδάτη, για να μην υπάρξει ποτέ η εικόνα της ναζιστικής «τελικής λύσης» που ετοιμάζουν ακριβώς όπως ο Χίτλερ στα στρατόπεδα συγκέντρωσής του. Η απάντηση στην κυβερνητική υποτέλεια εν τέλει βρίσκεται στη διαπίστωση - σοφία του επιθεωρητή του ΟΗΕ Χανς Μπλιξ. Είπε: «Το ευγενές άθλημα της εξάλειψης των... προσχημάτων ίσως τελικώς σώσει το ανθρώπινο είδος». Εχει τόσο δίκιο που πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας στη στρατηγική της αντίστασής μας σύντροφοι. Γιατί, λόγου χάρη, αυτή τη στιγμή στην Αμερική, μεσούντος του πολέμου τους, η κυβέρνηση του σφαγέα Μπους ετοιμάζει νομοσχέδιο αντισυνταγματικό που θα επιτρέπει να κρατούνται μυστικά τα ονόματα όσων θα συλλαμβάνονται ως ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις!!!

Το δικό μας δόγμα προληπτικής αντίστασης πρέπει να οδηγήσει στην οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και μαχητικών διαδηλώσεων και γι' αυτό το θέμα μεσούντος του πολέμου. Γιατί σε λίγες εβδομάδες, μπορεί και σε κανένα θερινό τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο νομιμοποίησης της εσωτερικής σφαγής και της εξόντωσης των αντιπάλων να έρθει πρόχειρα μεταφρασμένο και να περάσει με ευρεία πλειοψηφία των δύο μεγάλων κομμάτων κατ' εντολήν, όπως έγινε και με τους τρομονόμους.

Κατά το απολύτως νομιμοποιημένο δόγμα της προληπτικής Αντίστασης, με τη νομιμοποίηση να έρχεται κατ'ευθείαν από τους λαούς του κόσμου που ξεχύνονται στους δρόμους και φτύνουν τις αποφάσεις των κυβερνητών τους καθημερινά, είμαστε όλοι Ιρακινοί. Αντιστεκόμαστε τώρα μαζί τους, χωρίς να χρειάζεται ούτε άδεια της αστυνομίας, ούτε άδεια της θρησκείας, ούτε άδεια της πολιτείας του καθενός μας. Εδώ δεν κατηγορήθηκαν για εσχάτη προδοσία όσοι φώναξαν είμαστε όλοι Αμερικανοί, απλώς βρήκαν καλύτερες δουλιές σε πολυεθνικές τους Τέξας. Ποιος θα τολμήσει και τι θα πρέπει να πάθει αν τολμήσει να αμφισβητήσει το δικαίωμα, αλλά και τη συνταγματική μας υποχρέωση να είμαστε όλοι Ιρακινοί σήμερα, Ιρανοί αύριο, Βορειοκορεάτες, Υεμενίτες, Σύροι, Λίβυοι, Αλγερινοί, Κινέζοι και Νεοϋορκέζοι;

Οποιος είναι με τη νέα τάξη πραγμάτων είναι εχθρός μας. Ταξικός, πολιτικός, ιδεολογικός κι εν δυνάμει ξέρουμε καλά ότι αν μας βρει να κοιμόμαστε ή να αναρωτιόμαστε θα εκτοξεύσει νόμους, μέτρα για την οικονομία, υπερβόμβες και πυρηνικά τσέπης, όπως ήδη κάνει στο Ιράκ, διαφημίζοντας τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό του νεκροτομείου. Είμαστε όλοι Ιρακινοί για να μείνουμε ελεύθεροι. Ετσι, σήμερα στη Σούδα, ο λαός δε διαδηλώνει απλώς, δε στήνει κλοιό γύρω από τη βάση του θανάτου, αλλά μία ακόμη ιστορική αγχόνη δράσης για τους παγκόσμιους τρομοκράτες.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ