Κυριακή 6 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Πατριδογνωμόνιο
Αμερικανική χούντα

Η πολυσυζητημένη επικοινωνιακή πλευρά αυτού του βρώμικου πολέμου στο Ιράκ ενέχει σύντροφοι, έναν τεράστιο πολιτικό κίνδυνο μόλυνσης των πολιτών - τηλεθεατών όλης της γης και κυρίως των νέων με πενιχρές εμπειρίες ζωής και δράσης. Κίνδυνος ύπουλος σα σαράκι που οι πληγές του θα φανούν πολύ αργότερα.

Το ενδεχόμενο της επιβολής και μάλιστα μετά από σφαγή, μιας στρατιωτικής δικτατορικής κυβέρνησης στο λαό του Ιράκ ως λύση ανθρωπιστική, δημοκρατική με μερική έστω διεθνή στήριξη, συζητιέται χωρίς ντροπή από πολιτικούς, δημοσιογράφους, αναλυτές με περγαμηνές, διανοούμενους, καθηγητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σα να πρόκειται για φυσική μετεξέλιξη του πολιτισμένου δυτικού κόσμου... Με λίγα λόγια το πολιτικό μοντέλο χούντας εξαγώγιμης - 23 στρατηγοί υπουργοί Αμερικανοί με 4 ντόπιους λακέδες - κουβεντιάζεται ως λογική διακυβέρνηση όλων των χωρών που δεν αναγνωρίζουν την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ.

Δεν είναι βεβαίως περίεργο που στη συζήτηση αυτή πρωτοστατούν οι σύγχρονοι «βασάλες», δηλαδή οι τοπικοί άρχοντες του μεσαίωνα στους οποίους ο φεουδάρχης παραχωρούσε μερικά προνόμια εξουσίας με το αζημίωτο. Στο μεσαίωνα της παγκοσμιοποίησης, η ΕΕ και χώρες που δοκίμασαν ήδη τη σφαγή σαν τη Ρουάντα ή τον εκδημοκρατισμό τύπου Βαλέσα, έγιναν τα μεταμοντέρνα τσιράκια της Ουάσιγκτον στο ζοφερό νεοαποικιακό τοπίο του ιμπεριαλισμού του 21ου αιώνα.

Προσοχή! Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να επιτρέψει τη συνέχιση τέτοιας δημόσιας συζήτησης σε ένα δήθεν δημοκρατικό διαλεκτικό τοπίο, θεωρώντας ότι είναι πρόοδος οι χούντες τύπου Παπαδόπουλου να αντικατασταθούν με «ορίτζιναλ» συνταγματάρχες του αμερικανικού ιππικού από το Κεντάκι...

Θα τρίζουν τα κόκαλα των αγωνιστών που έδωσαν το αίμα τους και θα τρέχουν ποτάμι τα δάκρυα των ζωντανών που γνώρισαν στο πετσί τους τις αμερικανοκίνητες μεθόδους επιβολής της πάντα Νέας Τάξης κι από τότε ξέρουν το τώρα του κάθε Ιράκ. Για αύριο λαών και χωρών δεν μπορεί να γίνεται ούτε καν λόγος στο παγκόσμιο χωριό της αμερικανικής χούντας. Δε θα το επιτρέψουμε.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ