Κυριακή 13 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Πατριδογνωμόνιο
Το μηδέν, η άλγεβρα κι η των βαρβάρων τράπουλα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί κι έμεινε ο μικρός Αλή δίχως χέρια και μ' άταφους δεκαπέντε συγγενείς. Στη ...σπλαχνική και φιλάνθρωπη Δύση έγινε κιόλας «ίδρυμα» το όνομά του, τράπεζα συγκέντρωσης κεφαλαίων το δράμα του. Κάποιος πλουτίζει με κάθε κίνηση των βλεφάρων του στη ρημαγμένη από φονιάδες και ληστές Βαγδάτη.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί με δρόμους ανοιχτούς από ρουφιάνους, δοσίλογους και πράκτορες μυστικούς, μπιστικούς και κουκουλοφόρους, τους υπέροχους αυτούς σταυροφόρους του εξαγριωμένου κι εξαχρειωμένου ιμπεριαλισμού της «νέας τάξης» των φιδιών, που το χνότο τους μυρίζει πετρέλαιο και πτωμαΐνη. Κάθε Καίσαρας κι ο Βρούτος του, κάθε εισβολή και το πλιάτσικό της, κάθε κτήνος κι η επίφαση της κουλτούρας του, κάθε φασίστας κι η φάτσα του, κάθε δειλός και τα κοτόπουλα που κουβαλάει για ασπίδα του μαζί με τα ηλεκτρονικά προφυλακτικά του.

Ναι, ήταν πράγματι σοκ και πράγματι δέος η επόμενη μέρα στο «απελευθερωμένο» διά της βίας Ιράκ, παραδομένο στο πυρ το εξώτερο της ανώτερης εβραιοαγγλοαμερικάνικης πολιτικής κουλτούρας. Πλάκωσαν οι κάτοχοι του μύθου της προηγμένης κοινωνίας των τεχνολογιών και των απάνθρωπων μεθόδων πλουτισμού, οι ΗΠΑτζήδες, στη χώρα που γέννησε την άλγεβρα κι αξιοποίησε μαθηματικά την ιδέα του μηδενός κι είπαν να τη μηδενίσουν μια για πάντα. Η Βιβλιοθήκη της Βαγδάτης φλέγεται τρεις μέρες μετά την επικράτηση (;) των νεοβαρβάρων. Συμβολισμός βαρύτερος και μεγαλύτερος από το γκρεμισμένο άγαλμα του προσωρινού ηγέτη. Συνθλιπτικός συμβολισμός διαγραφής μιας ολόκληρης σελίδας, θεμελιακής στην παγκόσμια Ιστορία. Η βόμβα του αμερικάνικου κατάμαυρου και δίχως ίχνος περηφάνιας αετού, δεν τινάζει στον αέρα μόνον τα σπίτια, τα άντερα των παιδιών, τα κόκαλα των γερόντων, αλλά τα ίδια τα ορυχεία της Ιστορίας. Θα φτιάξει στη θέση τους, δίδυμους πύργους. Εναν στον Τίγρη κι έναν στον Ευφράτη κι από κει θα διαφεντεύει, με όπλο τον επόμενο κατασκευασμένο τρομοκράτη, την οικουμένη. Πυρπολήθηκε η Βιβλιοθήκη της Βαγδάτης, το Μουσείο κι άλλα πολλά μέσα στα ίδια τα ανθρώπινα μυαλά. Εγιναν στάχτη τα ρουμπαγιάτ και τα κιτάπια της εποχής του Χαμουραμπί. Και δε βγήκαν «διανοούμενοι» και «προοδευτικοί» κι «ακαδημαϊκοί» κι άλλοι τόσοι πολλοί «ψύχραιμοι» και «σώφρονες αναλυτές» αυθόρμητα στους δρόμους να ζώσουνε συμβολικά τον Παρθενώνα και τις βιβλιοθήκες των παιδιών φωνάζοντας, μολών λαβέ.

Αλλά τι να περιμένεις από μια «δυτικού τύπου δημοκρατία», που την πρώτη και τη δεύτερη μέρα της εισβολής στο Ιράκ συζητάει στο Κοινοβούλιό της, ανερυθρίαστα, περί καζίνο, τυχερών παιγνίων και μετράει τραπέζια ρουλέτας και «μαύρου τζακ» με νομοσχέδια υπαγορευμένα από τον Μίλερ και τ' αφεντικά του; Δεν είμαστε δα και σύμμαχοι των μπολσεβίκων που κράτησαν στο Ερμιτάζ ακόμη και το πασχαλιάτικο χρυσοποίκιλτο αυγουλάκι του τσάρου γιατί το κόστος το κατέβαλε ο λαός. Είμαστε σύμμαχοι, συνέταιροι και συνένοχοι, συμμέτοχοι της υπέροχης κουλτούρας της τράπουλας των βαρβάρων. Που εκσυγχρόνισαν την Αγρια Δύση μοιράζοντας στους μισθοφόρους τους τράπουλες με τις φάτσες των καταζητούμενων εχθρών του ...πολιτισμού τους. Το Ιράκ θα γίνει αιματοβαμμένο Λας Βέγκας και θα σωθεί! Στην ευρωπαϊκή Ελλαδάρα μας, οι φιλοχουντικοί-φιλοαμερικάνοι θα οργανώσουν σύντομα μαραθώνιο αγάπης για τον μικρό Αλή. Κι ο κλωνοποιημένος πρετεντερισμός θα θριαμβεύσει όταν το μεγαλύτερο ποσό συγκεντρωθεί για την τράπουλα, ενθύμιο του πολιτικού πολιτισμού της βαρβαρότητας. Πλειοδότης, πάω στοίχημα, θα είναι ο Λαλιώτης αφού κονταροχτυπηθεί με τον Κυριάκο, τον Ευθυμίου, τον Λοβέρδο και τ' άλλα τα καλά παιδιά.

Σύντροφοι, οι καλοί τσάροι, το λέει η Ιστορία όταν η εργατική τάξη δεν καμώνεται πως πήγε στον παράδεισο, είναι μόνον οι εκτελεσμένοι. Κι είναι πολιτισμός να πυρπολείς μουσεία μόνον σαν αυτό στο Λονδίνο της μαντάμ Τισό, που κόβει εισιτήριο αλμυρό, για να σου δείξει τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Φτύστε την κουλτούρα τους πριν αυτοί φτύσουν στους τάφους μας. Και θα λιώσουν τα κέρινα ομοιώματα του ηττημένου Χίτλερ στο επόμενο επαναστατικό πανηγύρι. Ετσι θα διδαχθούν και οι εκμηδενίζοντες τους λαούς, την αξία του μηδέν στα κέρδη τους, τα κλεμμένα από το μέλλον των παιδιών μας.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ