Σάββατο 26 Απρίλη 2003 - Κυριακή 27 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Ο νεοεποχίτικος Γολγοθάς

Αυτό το φετινό Πάσχα ίσως να προσφέρεται, σύντροφοι, για την οδυνηρότερη αντιστοιχία της πορείας προς το Γολγοθά, όλων των λαών του κόσμου. Εποχή ουσιαστικών και μαρτυρικά εξόφθαλμων παθών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, πολιτιστικής κληρονομιάς και τωρινής πολιτικής και κοινωνικής δομής.

Ο Γολγοθάς είναι μαρτύριο και μαρτυρία, πάθη επιβεβλημένα από κατακτητή, τότε τη Ρώμη, στον ιμπεριαλιστικό της κολοφώνα, πάντα όμως σε συνεργασία με την ντόπια ολιγαρχία, τότε τους φαρισαίους αρχιερείς. Πάθη που δε θα μπορούσαν ποτέ να οριστούν ως ποινή (με ισχυρές δόσεις υποδειγματικού σαδισμού και στόχο τον παραδειγματισμό του λαού, που αναζητούσε ηθικά και πνευματικά στηρίγματα αντίστασης στη γενικευμένη εξαθλιωτική καταπίεση), χωρίς τη συνεργασία με τον πάντα πρόθυμο την κατάλληλη στιγμή προδότη, τον Ιούδα - Εφιάλτη. Δεν υπάρχει «νέα τάξη», «νέα εποχή» χωρίς το δοσίλογό της.

Αυτή η δραματική πολιτική, δηλαδή η εξωτερική κι όχι η εσωτερική πνευματική, πορεία του Χριστού, είναι καταγεγραμμένη στην παγκόσμια συνείδηση και των καθόλου ορθοδόξων, ως καταδεικτική τού πώς και με ποιους ασκεί την εξουσία του το ιμπέριουμ. Θα αναζητήσει πάντα διά των εντυπώσεων (νίπτω τας χείρας μου) τον εξιλασμό του κατοχικού διοικητή. Θα απελευθερώσει μετά πλείστης όσης ανακούφισης τα ιθαγενή κακοποιά στοιχεία, ληστές, κλέφτες, απατεώνες, ψευδοήρωες (Βαρραβάς) και εν τέλει θα ρίξει το ...ανάθεμα της σκληρής κατοχής στους κατεχόμενους.

Εδώ είναι το λεπτότερο σημείο της άσκησης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και της στρατοκρατίας που εμφανίζεται ως πολιτικό σύστημα τήρησης της τάξης των συμφερόντων των εισβολέων σε κάθε χώρα κατεχόμενη ή υποτελή. Ο δυναστευόμενος λαός πρέπει να πιστέψει ότι αυτός ο ίδιος προκάλεσε την εισβολή. Αυτός ο ίδιος λαός φταίει που δεν αναγνώρισε εγκαίρως τις αδυναμίες και τα λάθη του έναντι της επελαύνουσας Νέας Τάξης. Είναι πάντα ο λαός που πρέπει να καταλάβει, με το μαστίγιο ή με το καρότο, πως είναι «κατώτερος» του επιτιθέμενου ιμπεριαλιστή και πως η συναινετική υποταγή του είναι «πρόοδος», «απελευθέρωση» από τον κακό του ιστορικό εαυτό. Στην ουσία έτσι ο εκάστοτε πραίτωρ, διοικητής κατοχής, κάνει οικονομία δυνάμεων κι εξόδων αλλοτριώνοντας και μειώνοντας τη λαϊκή αντίσταση και τα πατριωτικά ανακλαστικά.

Στην αμερικάνικη και ευρωενωσίτικη «νέα εποχή», το πολυσυζητημένο πολιτικό και ιδεολογικό νεφέλωμα που αυτοαποκαλείται «Δύση», η ναζιστική και πρωτοσιωνιστική ιδεοληψία περί «ανώτερης ράτσας - φυλής» παρουσιάζεται ως «πολιτισμική ανωτερότητα», εν αγαστή εβραιοχριστιανική συμπνοία, έναντι μουσουλμάνων, ασιατών και κομμουνιστών, βεβαίως. Στο στόχαστρο των νεορωμαίων, βρίσκουμε εύκολα τη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Κορέα, την Κίνα, την Κούβα. Ετσι, βρήκαμε εύκολα και δυστυχώς πειστικά, το... Γολγοθά του ιρακινού λαού και τα μαρτύρια όσων σχεδιάζεται να έπονται. Πιο επικίνδυνη κι από τη νεοταξίτικη πρακτική είναι η ιδεολογία της νέας εποχής. Είναι αυτή που παγιδεύει μάζες λαϊκές και μικροαστικές, ασθενείς διανοούμενους και πανίσχυρους νεόπλουτους, όλους μαζί, στην ψευδαίσθηση μιας ανύπαρκτης ανωτερότητας και μιας καταναλωτικής ανθρωποβόρας δημοκρατίας.

Μέριμνα του επικοινωνιακού εκφασισμού που παρατηρούμε αυτές τις μέρες, του προσωρινού θριάμβου των νεοεποχιτών, είναι να μην ακουστεί η εμμονή του αναβάτη του Γολγοθά να αυτοαποκαλείται Υιός του Ανθρώπου. Γιατί τότε ο λαός, οι λαοί, θα αναστηθούν. Κι η Νέα Ρώμη των ΕυρωΗΠΑ θα εξαερωθεί από τη σαρωτική δύναμη της αιώνιας Επανάστασης, με την οποία απαντά ο καταπιεσμένος άνθρωπος στον αποκτηνωμένο άνθρωπο καταπιεστή του... Καλή Ανάσταση.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ