Κυριακή 31 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Οργιο παραπληροφόρησης

Πολύ περισσότερα μάθαμε οι Ελληνες αλλά κι όλοι οι άλλοι δήθεν τυχεροί Ευρωπαίοι για την ιστορία και τις ληστείες εθνικού πλούτου, τις μαφιόζικες πολιτικές κι άλλες επενδύσεις του κυρίου Γκουζίνσκι από τη Ρωσία, παρά για το τι πραγματικά προκάλεσε τη διακοπή ρεύματος στο Λονδίνο κι εγκλώβισε μισό εκατομμύριο ανθρώπους στον άθλιο υπόγειο σιδηρόδρομο. Πολύ περισσότερος λόγος γίνεται για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του «εξολοθρευτή» στην Καλιφόρνια που ετοιμάζεται να εκλέξει κυβερνήτη, παρά για την απλή αναλογική, τις εκλογές που θα γίνουν στον τόπο μας και την προεκλογική εκστρατεία στην οποία έχει αποδυθεί το περιβάλλον του πρωθυπουργού για να του εξασφαλίσει έτσι ή αλλιώς μια καλή και ισχυρή θέση στην ευρωπαϊκή ολιγαρχική υπερκυβέρνηση που συγκροτείται συστηματικά από το Μάαστριχτ και μετά.

Η «παντοδυναμία» των ΜΜΕ δεν είναι μύθος σύντροφοι, είναι μια σκληρή νεοφιλελεύθερη στρατηγική πραγματικότητα που γεννήθηκε κι ανδρώθηκε στα λεγόμενα ψυχροπολεμικά χρόνια.

Στην εποχή της ΜΜΕ-διακυβέρνησης, η μαζική καύση εγκεφαλικών κυττάρων κυριολεκτικώς, ξεπερνάει τη φαντασία και του ισχυρότερου ιεροεξεταστή ως προς την αποτελεσματικότητα και την προληπτική της δράση στο κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί. Γιατί αλλιώς σκέφτεσαι και αξιολογείς κάθε είδηση και πληροφορία άμα μάθεις ότι για τον κ. Γκουζίνσκι πρώτη απ' όλους ενδιαφέρθηκε η κυρία Μαντλίν Ολμπράιτ κι αλλιώς άμα τον ακούς ως Ρώσο μεγιστάνα και βαρόνο των ΜΜΕ, έναν δυστυχή ταξιτζή(!) που απλώς πέτυχε στη ζωή χάρη στην «πτώση του επάρατου κομμουνισμού».

Η αναγνωρισιμότητα, η ταχεία ενσωμάτωση στις απαιτήσεις των διαχειριστών του πολιτικού και οικονομικού συστήματος των συμφερόντων της αστικής τάξης, το ενδεδυμένο σημασία ασήμαντο, είναι μερικά από τα τεχνάσματα χειραγώγησης της κρίσιμης εκείνης καταναλωτικής κι επομένως κι εκλογικής μάζας των μικροαστών που έχουν ως στόχο οι πολιτικοί ηθικοί αυτουργοί των εμπορικών ΜΜΕ. Για παράδειγμα η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (τεράστια αρπαχτή δισ. δολαρίων) και τα προβλήματα στους προσαγωγούς του Κεντέρη, παρουσιάζονται ως επιθέσεις εναντίον της χώρας από τους κακούς και συμφεροντολόγους ξένους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς οργανώνουν κι ελέγχουν για την πάρτη τους τους αγώνες. Καλλιεργείται και δι' αυτού του συναισθήματος χειραγωγείται ένας επιδερμικός, ανώδυνος για την άρχουσα τάξη εθνικιστικός ψευδοπατριωτισμός, πολύ χρήσιμος για να μην αναρωτηθεί ο Ελληνας πολίτης για πόσο θα μείνει υπόδουλος του υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού αντιτρομοκρατικού φακελώματος, υπό συνεχή παρακολούθηση και υπό την κατοχή ενός εσωτερικά δρώντος πολυεθνικού τύπου στρατού τήρησης της ασφάλειας και των προδιαγραφών που έχουν θέσει για την ευημερία και τον πλουτισμό τους «αθάνατοι» μεγαλοκαρχαρίες σαν τον Ντεγκρέτσια που ίσως λαμπρυνθεί από μια Ιρένε Πάπας στο πλευρό του...

Ζούμε στην εποχή όπου πρέπει να μοιάζει φυσιολογικό ότι δύο περιπολικά έσπευσαν να μεταφέρουν στο μαιευτήριο τη γυναίκα ενός τραγουδιστή του σημερινού συρμού κι αφύσικο να μπει σε παρόμοιο κόστος το... κράτος όταν πρέπει να στείλει ασθενοφόρο στην οικοδομή όπου πλακώθηκε αλλοδαπός ή ιθαγενής εργάτης με τρία παιδιά και γκρίζα μαλλιά. Τα καμένα μυαλά δεν μπορούν να διαχωρίσουν την «αξία» του περιπολικού, παραμένουν όμως «φιλικά διακείμενα» προς την... καλή αστυνομία μας με ευαισθησίες κοινωνικές.

Ομως σε ένα τέτοιο συνειδησιακό συλλογικό υπόβαθρο πρέπει να εξεγερθούμε και να ενεργοποιήσουμε ιδεολογική εκστρατεία μακροχρόνια και καλοσχεδιασμένη, ξεκάθαρη και προσιτή στον καθένα, κυρίως στον ενδεχομένως αθώο ή και βολικά πονηρό γείτονα γνωστό και φίλο μας, αντίπαλο συνεργάτη και συνάδελφο, γιατί θα είναι πολύ αργά αποτελεσματική αντεπίθεση του Μετώπου, όταν χρειαστεί να απευθύνει τον υγιή αντιστασιακό πολιτικό του λόγο σε τεράστιες μάζες που θα βρίσκουν λογικό και... φυσικό να μπορεί ο κ. Γιώργος Λιάνης να επιτρέπει ή όχι, με όπλο τη Σένγκεν και σαφείς ευρωπαϊκές εντολές, στο Φιντέλ Κάστρο(!!) να έρθει να δει τους αγώνες στην Αθήνα το 2004, μην και τυχόν μολύνει το κάθισμα που θα τιμούν με τα οπίσθιά τους Ρώσοι μεγιστάνες, Κοσοβάροι ουτσεκάδες, Αφγανοί μουλάδες της αμερικάνικης πρέζας, δημοσιογράφοι σαν το δεξί χέρι του Μπλερ που στέλνουν τις πηγές τους στην αυτοκτονία και ντόπιοι γκλαμουράτοι αναγνωρίσιμοι που έχουν να καυχώνται ότι βγάζουν πρωθυπουργό επειδή τα κανάλια τους παίζουν ραμποτσόντες όταν ο κόσμος καίγεται, για να βρουν χωράφια για γκολφ με θέα τις ωραίες, μικρές, χρήσιμες Χιροσίμες...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ