Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Η φοβερή φάτσα της δημοκρατίας...

Φοβερή δημοκρατία απολαμβάνουμε σύντροφοι. Κυριολεκτικά φοβερή... Μαχαιροβγάλτες, κυνηγοί κεφαλών, εξολοθρευτές και τσαρλατάνοι κυβερνούν τεράστιους λαούς και προαποφασίζουν το μέλλον για τουλάχιστον μια γενιά.

Από τον... Ευρωπαίο Μπερλουσκόνι, που βάφτισε τις φασιστικές εκτοπίσεις και φυλακίσεις «διακοπές με κρατικά έξοδα», ως το Σαρόν που προκηρύσσει το κεφάλι του Αραφάτ σαν καουμπόης της άγριας μεσανατολικής Δύσης, αλλά κι από το θιασώτη των κομμωτηρίων Ιάπωνα πρωθυπουργό της περμανάντ ως τον Αφγανό «καλοντυμένο» που δίνει τόσες συνεντεύξεις όσα κιλά οπίου «χρειάζονται» οι δυτικές αγορές, ο κόσμος σήμερα αυτοκτονεί θαρρείς πολιτικά.

Οι ελεύθεροι (;) να αποφασίζουν και να ψηφίζουν πολίτες στην Ιταλία, την Αμερική, το Ισραήλ τι περιμένουν από τις κατάφωρα εχθρικές και δολοφονικές αυτές πολιτικές εκφρασμένες από τα προαναφερθέντα κνώδαλα; Δεν είναι απολύτως προφανές ότι τρομοκρατημένες ή πολιτισμικά υποβαθμισμένες μάζες αναγκαστικών ψηφοφόρων παρέχουν άλλοθι σε γενοκτονίες, παιδομαζώματα, ανασκολοπισμούς κοινωνιών κι εθνών με την ψευδαίσθηση της επιβίωσης;

Αυτό πέτυχε η Νέα Τάξη Πραγμάτων για την ώρα. Να στρέψει λαϊκές μάζες μέσα από εκλογικές διαδικασίες εναντίον του εαυτού τους. Να θεωρείται δημοκρατία και ελευθερία η επιλογή από το εκλογικό σώμα του δημίου που θα το εξολοθρεύσει.

Αυτή η διαστρεβλωτική και απάνθρωπη κυρίαρχη αντίληψη περί πολιτικής επιλογής, με συστήματα εκλογικά που δεν αντέχουν στην κριτική της απλής μαθηματικής πράξης, μιας πρόσθεσης μιας αφαίρεσης, μιας μεθόδου των τριών, βρε αδερφέ, έρχεται να χτίσει τώρα, ύπουλα, και γι' αυτό φανταχτερά, ένα μύθο που θέλει πολλή προσοχή για να μη μολυνθεί απ' αυτόν κυρίως το παιδί που τώρα μεγαλώνει.

Παράδειγμα: Είναι... ηρωισμός να είσαι οπαδός του ευρώ. Το ευρώ είναι το σύμβολο (!) της ευρωπαϊκής σύγχρονης δημοκρατίας - τρομοκρατίας. Δείτε τη δύστυχη Ανα Λιντ. Τη σκότωσαν οι νεοναζί χουλιγκάνοι. Οι ευρωλάγνοι και οι οπαδοί τους είναι οι μόνοι σημερινοί αντιφασίστες. Αυτή η εκδοχή «δημοκρατίας» έπαιξε και παίζει στην παγκόσμια προπαγάνδα.

Δεύτερο; Βάτσλαβ Χάβελ. Ο «βελούδινος» διασπαστής μιας ωραίας χώρας. Ο διανοούμενος. Ο «αριστερός». Ο δυτικότερος των πάλαι ποτέ φοβερών Ανατολικοευρωπαίων. Σήμερα δηλώνει ότι μαζεύει λεφτά - ένα ακόμη φιλάνθρωπο ταμείο χτίζεται για να ανατρέψει την επανάσταση στην Κούβα!!! Το μάθημα είναι απλό και γι' αυτό αποτελεσματικό στις μάζες! Οποιος δε θέλει να φορέσει κοστούμι για την κηδεία του αλλά για μία δεξίωση των εκλεκτών πρέπει να συνταχθεί με την κυρίαρχη δολοφονική πολιτική. Αλλιώς θα δολοφονηθεί ο ίδιος.

Στην Ελλάδα της πάντα ζητούμενης απλής αναλογικής, στη χώρα όπου το κυρίαρχο τσεκούρι πέφτει σ' όποιον δεν κλείνεται ή δεν παραμένει στο μαντρί της υποκλαπείσας εξουσίας και της ψεύτικης λαϊκής κυριαρχίας βγαίνει ένας γιατρός και κυβερνητικός βουλευτής, ο κ. Κρεμαστινός, και κάνει έκκληση στους γονείς: Βγάλτε τα παιδιά σας από το δυτικό τρόπο ζωής αν θέλετε να ζήσουν!

Οχι απλώς δεν ακούει κανείς, αλλά σε λίγο θα βγει και κάποιος επίσημος και θα τον καταγγείλει για αντιαμερικανισμό. Γιατί η μόνη απλή αναλογία που πλασάρεται σήμερα είναι αυτή της μεγάλης δόσης τρόμου που εξασφαλίζει μεγάλη εξουσία στους λίγους και μεγάλη δουλική υποταγή - συναίνεση στους πολλούς...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ