Κυριακή 19 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Θανάσιμα αμαρτήματα

Ξέρω πως τρέχουν φριχτές ειδήσεις στον τόπο μας και για το λαό μας. Οι αυτοκτονίες κι οι κηδείες παίζονται σαν σίριαλ στις ειδήσεις. Τα ράσα ανεμίζουν σα μαύρες παντιέρες καταστροφής όσων βρίσκονται στο πέρασμά τους. Τη μερική απασχόληση και τη μερική σύνταξη τη διαδέχεται σιγά σιγά και σκληρά η «μερική ζωή». Το κράτος, η πολιτεία που λέμε, γίνεται συνειδητά και μικροπολιτικά ανιστόρητη εκφασίζοντας τις νεότερες γενιές. Η ίδια πολιτεία που στήνει φιέστες στη Γυάρο απαγορεύει στους απομείναντες μαχητές του ΕΑΜ να καταθέσουν στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη στην επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας απ' τους ναζί. Την ίδια ώρα που η πρωτεύουσα γεμίζει από πράκτορες Αμερικανούς κι άλλους έτοιμους να στήσουν τα καρτέρια τους με πρόσχημα την Ολυμπιάδα.

Ομως σύντροφοι η είδηση... που μου ήρθε από την Αμερική, αυτή τη νέα χώρα του σύγχρονου χουντισμού όπως χρίζεται μετά την 11η Σεπτεμβρίου (στις ΗΠΑ γράφεται 9/11) με ρήμαξε κυριολεκτικά. Δε θα τη μάθαινα ποτέ, - τέτοια δε λέγονται πουθενά στις ειδήσεις πια, ούτε καν γράφονται - αν δε μεσολαβούσε η προσωπική εμπειρία ενός φίλου. Με ρήμαξε γιατί δείχνει το εκσυγχρονισμένο πρόσωπο των σημερινών Χίτλερ με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο. Δείχνει τι περιμένει τους λαούς του κόσμου και κυρίως τους λαούς της ιμπεριαλιστικής άγριας καπιταλιστικής ευρωαμερικάνικης δύσης. Διαβάστε να σας σηκωθεί η τρίχα.

Ο φίλος μου, Ελληνοαμερικάνος, έχει το γιο του σ' ένα ειδικό σχολείο για παιδιά με σοβαρή νοητική στέρηση αλλά όχι κινητικά προβλήματα. Δουλεύει σα σκυλί για να πληρώνει δίδακτρα κλπ. Χρόνια τώρα, όλα πήγαιναν καλά και το παιδί, στα 18 του πλέον, με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης ζει μια γλυκιά ζωή.

Ωσπου πλάκωσαν οι στρατολόγοι!... Ναι οι στρατολόγοι. Μετά την 9/11 όπως και στην εποχή του Βιετνάμ, η εγγραφή και κατάταξη έγινε ξανά υποχρεωτική αλλά ο στρατός παραμένει τυπικά, ως θητεία δηλαδή, εθελοντικός. Ο πατέρας δε φαντάστηκε ποτέ ότι η μεγάλη δύναμη που λέγεται ΗΠΑ, θα χρειαζόταν για τον λεγόμενο αντιτρομοκρατικό παγκόσμιο πόλεμο, ένα αυτιστικό παιδί νοητικής ηλικίας κυριολεκτικώς προσχολικής. Κι όμως. Τώρα τρέχει και δε φτάνει.

Γιατί η κυβέρνηση Μπους, η μόστρα δηλαδή των νεοναζί της Νέας Τάξης έχει δώσει εντολή στις στρατολογίες για ένα πρωτοφανές παιδομάζωμα πρωταρχικώς (!!!) των διανοητικώς καθυστερημένων εφήβων και νέων. Στέλνουν πολυτελή φυλλάδια στις σχολές. Ταινίες και αφίσες. Τάζουν κολέγια και δίδακτρα πληρωμένα σ' αυτά τα παιδιά, τα νοητικώς ανήλικα. Υστερα πάει σ' αυτά τα σχολεία ο στρατολόγος, τα γητεύει πανεύκολα και τα ντύνει στο χακί...

Δε με φτάνουν ούτε θαυμαστικά ούτε αποσιωπητικά να περιγράψω το υλικό που είδα. Πέντε παιδιά απ' το ειδικό σχολείο του γιου του φίλου μου είναι ήδη φαντάροι - μισθοφόροι στον πανίσχυρο (;) στρατό των ΗΠΑ. Ο γιος του φίλου μου που παίζει ακόμη με αστυνομικά αυτοκινητάκια, ξετρελάθηκε. Θέλει να καταταγεί αμέσως. Θέλει να κρατήσει όπλο για να αισθάνεται μεγάλος κι ασφαλής. Ο πατέρας πασχίζει με νομικά κι άλλα μέσα (ως τη νέα μετανάστευση σκέφτεται) να γλιτώσει το αυτιστικό παιδί του από την... εθελοντική κατάταξη στο νεοταξίτικο στρατό των ΗΠΑ που θα σώσει τη Βενεζουέλα, την Κούβα, τη Βόρειο Κορέα όπως έσωσε τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και τη Σομαλία.

Ο πατέρας ξέρει. Του παίρνουν το παιδί να το στείλουν εύκολη κι άμεση τροφή στα κανόνια τους. Συντετριμμένος ψιθυρίζει: «δεν είδες τα παιδιά - αιχμαλώτους στο Ιράκ; Σαν το δικό μου ήταν. Αν επιζήσουν οι... στρατιώτες αυτοκτονούν ή κλείνονται στα ψυχιατρεία...».

ΗΠΑ - κόσμος στα 2003. Ελεος δεν υπάρχει. Κυρίως από μας γι' αυτούς τους νεοταξίτες.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ