Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Νέμεσις;

Πάνε τρία ολόκληρα χρόνια, που άνοιξα το θέμα της... κληρονομικής διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Καθώς κλείνει το 2003 ημερολογιακώς, θριαμβεύουν οι υποκριτικές ευχές και το εμπόριο ελπίδων, ενώ ο κόσμος στην πλειονότητά του περνάει μαύρες, άντε γκρίζες, γιορτές, θεώρησα υποχρέωσή μου σύντροφοι να θυμηθώ, ενόψει μάλιστα των επερχόμενων εκλογών. Οχι απλώς να θυμηθώ τι έγραφα και αποκάλυπτα το Δεκέμβρη του 2000, αλλά τις προειδοποιήσεις για τη διαστρέβλωση κάθε πολιτικής έννοιας και δράσης που μεθοδεύτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε η δημοσιότητα να μην εμποδίσει την «επιτυχία» των πλάνων μιας αδιαφανούς, ξένης και βαθύτατα αντιλαϊκής ομάδας λήψης αποφάσεων.

Δε χρησιμοποιώ τυχαία πρώτο πρόσωπο γράφοντας το μικρό αυτό σημείωμα - ημερολόγιο των... αποτυχημένων δημοσιογραφικών μου επιτυχιών περί τον Γιώργο Παπανδρέου, τη μαμά του και τους Aμερικανούς φίλους και πάτρωνές του. Μιλάω σε πρώτο πρόσωπο γιατί έτσι απαντώ καταφατικά στο ερώτημα του σ. Χαρίλαου το Μάη του '99. «Ξέρεις σε τι μονοπάτι σκληρό μπήκες; Ξέρεις ότι δε θα στο συγχωρήσουν το ΚΚΕ;».

Σε τριάντα χρόνια δημοσιογραφίας έφαγα μια μήνυση που αποσύρθηκε μάλιστα. Στα τέσσερα χρόνια κομμουνιστικής οδοιπορίας έφαγα πέντε αγωγές για δημοσιογραφική δουλιά που σήμερα το αποτέλεσμά της - τότε ήταν δήθεν αποκαλύψεις - συζητιέται «σοβαρά» ως πολιτική εξέλιξη! Τώρα λοιπόν που η «Νέμεσις», βήμα - απόπειρα εκφραστικής ελευθερίας, τα φτύνει στη ζούγκλα της αγοράς, έχω κι εγώ χρέος να φτύσω ασεβώς και κόντρα στο πνεύμα των αγίων (;) ημερών τις αλήθειες της κατάμουτρα σε πολιτικούς αναλυτές και ενσωματωμένους οπορτουνιστές που παίζουν στον παγκοσμιοποιημένο ιππόδρομο τα γκανιάν τύπου Γιωργάκη και τα αουτσάιντερ τύπου Μπίστη.

Ο Γιώργος λοιπόν, είναι πάμπλουτος και μπορώ να το αποδείξω ως γόνος δυναστείας και σήμερα βγαίνει στο προσκήνιο ως το τέλειο υβρίδιο της σύγχρονης αποικιοκρατίας. Είναι όμως διορισμένος διάδοχος, με εντολή της Ουάσιγκτον, από τις 9 Απριλίου του 1996!!! Στο περίφημο «non paper» που όλοι ήξεραν (αλλά δημοσιεύτηκε μόνον στο πρώτο τεύχος της «Νεμέσεως» το Γενάρη του 1997) όταν ο κ. Σημίτης πήρε την άδεια του Κλίντον να διεκδικήσει με εκλογές την εξουσία, στην τελευταία παράγραφο ο Γιώργος Παπανδρέου ορίζεται (!) ειδικός αξιωματούχος (!) σύνδεσμος της ελληνικής κυβέρνησης με το Λευκό Οίκο (!!!).

Τι συζήτηση λοιπόν να ανοίξουμε σήμερα ορέ σύντροφοι για τις εξελίξεις στη χώρα μας ενόψει εκλογών; Τι να κουβεντιάσω με συναδέλφους βουλευτές που η μητέρα του πρίγκιπα (έτσι λέει το «Βήμα», χωρίς αιδώ, τον Γιώργο Παπανδρέου) τους αποκαλούσε «γλοιώδη πασοκάκια» κι άλλα πολλά ωραία κοσμητικά επίθετα;

Σε διατεταγμένη υπηρεσία των προσωπικών της φιλοδοξιών, η μαμά του «πρίγκιπα» μόλις προχτές φιγουράριζε στις τωρινές ελληνικές (;) εφημερίδες ως πρώτη κυρία της χώρας υποδεχόμενη τη σύζυγο του Προέδρου της Συρίας Ασαντ, στο επίσημο πρόγραμμα του υπουργείου Εξωτερικών. Ελεος!

Νέμεσις δεν υπάρχει ως έννοια δικαιοσύνης και μέτρου αν δεν έχει ο λαός, η μόνη ουσιαστική πλειοψηφία, τις τύχες του στα χέρια του. Αμα τις εναποθέτει, βρίσκοντας χιλιάδες άλλοθι, στα χέρια διορισμένων από αλλότρια ταξικά συμφέροντα πριγκίπων και συζύγων των σύγχρονων σουλτάνων σε περιφερειακές αυλές, τότε η πολιτική γίνεται θεατρική υπερπαραγωγή προβληματικών ψευδών και η δημοσιογραφική δουλιά δελτίο για θεατές, φθηνό και πρόστυχο, που όμως το πληρώνει πανάκριβα ο λαός αν θέλει να παρακολουθήσει τη... στέψη.

Οποιος πάει στις κάλπες του 2004, σαν ντοπαρισμένος έξυπνα Ολυμπιακός αθλητής, ας μετρήσει καλά τι έχασε τέσσερα χρόνια. Την ψυχή μου δεν ξέρω πώς θα την κρίνει και ποιος, στο θάνατο, όμως τη ζωή μου την κατέθεσα στο Κόμμα κι έτσι ξέρω πως στο κόκκινο δεν πεθαίνεις άσκοπα αλλά ζεις με ανθρώπινους όρους και όχι θεατρικούς... Καλή χρονιά...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ