Κυριακή 15 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Πατριδογνωμόνιο
Τα μπάζα της «πολιτικής επικοινωνίας»

Ο όρος σέρνεται, σύντροφοι, από πανεπιστήμια και χαλκεία ως τα παράθυρα των ΜΜΕ και τα διαφημιστικά γραφεία. Στην εποχή του αθάνατου πολίτη Κέιν, οπότε κυριαρχεί η καλλιέργεια των ταπεινότερων ενστίκτων, η πληροφορία, η είδηση - εμπόρευμα, κατασκευάζεται πανεύκολα. Προϋπόθεση; Να διατίθεται το απαραίτητο κεφάλαιο ικανό να προκαλέσει γιγάντωση της αξίας και της υπεραξίας του ενδεχομένως πολιτικώς ασήμαντου γεγονότος. Η μεθοδολογία απλή. Κλίμα. Εντυπώσεις. Ατελείωτη ερμηνεία μιας ουράς που κόβεται από τον διαθέσαντα το κεφάλαιο όταν χορτάσει - προσωρινώς - με τα οφέλη-κέρδη του.

Η βασική παράπλευρη... απώλεια αυτής της σύγχρονης προπαγάνδας είναι η υποβάθμιση κι εν τέλει η εξαφάνιση της κριτικής ικανότητας του πολιτικού ζώου άνθρωπος. Γιατί δημιουργεί αλυσίδα ψευδαισθήσεων: Τεχνητή πλειοψηφία. Ψεύτικη ασφάλεια του ατόμου που συναινεί ακόμα και στην ακύρωσή του αλλά σε μια ποσοστιαία αγέλη! Αποδοχή του δυσάρεστου με άλλοθι! Κάμψη της προσωπικότητας και των ουσιαστικών, πραγματικών αναγκών υπέρ και μόνον αυτών που θέτει το καλοπληρωμένο και καταλλήλως διατυπωμένο ερώτημα.

Ετσι, αν κάποιος έχει το απαιτούμενο ρευστό και λόγους να το ξοδέψει υπέρ του εαυτού του ή υπέρ της ταξικής ομάδας συμφερόντων που εκπροσωπεί, πληρώνει ραδιόφωνα, εφημερίδες, κανάλια για να ρωτήσουν, π.χ., «είναι ο κ. Χ για τα μπάζα;». Οι απαντήσεις είναι περίπου δεδομένες. Οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων εξουσίας θα διεκδικούν αναλόγως είτε τον κ. Χ είτε τα ...μπάζα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα μετακυλίουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες. Και του κ. Χ και των μπαζών. Ο ΣΥΝ θα διευκρινίζει ότι υπάρχουν καλοί και κακοί κύριοι Χ και κυρίως καλά και κακά μπάζα. Το κόμμα μας θα δηλώνει ότι νοιάζεται γι' αυτούς τους πολλούς που κουβαλάνε τα μπάζα ή τους πετάνε σαν μπάζα. Κι έτσι θ' ανοίγει και θα κλείνει ένας μείζων κύκλος αναλύσεων κι εκτιμήσεων περί του κ. Χ και των μπαζών την ίδια ώρα που άνθρωποι και δικαιώματα θα χώνονται στα κάθε λογής Γκουαντάναμο, το παρακράτος θα θριαμβεύει κινούμενο στη νεοταξίτικη νομιμότητα ή θα παραλαμβάνει βραβεία σαν του Ξεκουκουλωτάκη ως εκπροσώπου της Μίλερ, συζύγου του Αμερικανού πρέσβη στον τόπο μας προ ολίγου καιρού κι ο κλαίων υπουργός που αποπέμπεται θα παραλαμβάνει χρυσούν ωρολόγιον!!!...

Οποιος έχει ψευδαισθήσεις ακόμη για τον πόνο που τρέφει αυτή η πολιτική επικοινωνία για τους πολίτες, για το λαό, είναι για τα ...μπάζα. Ειδικώς αν νομίζει ότι οι προστάτες της έκφρασης ελεύθερης γνώμης του λαού, δήθεν, θα ξοδέψουν χρήματα για να ρωτήσουν τη γνώμη του για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο με την ίδια ένταση, κόστος και διαφημιστική προώθηση που ρωτούν για το ντέρμπι.

Η γκεμπελική τακτική προπαγάνδας, που συνοψίζεται στο «πες, πες! κάτι θα μείνει» στις μέρες των πραιτοριανών της τέταρτης υπερεξουσίας που επινοικιάζει ευθέως τις άλλες τρεις, είναι ένα ακριβό πολιτικό σπορ. Λέγεται πολιτική επικοινωνία και αφορά στην αφρόκρεμα των προπαγανδιστικών κρεματορίων των καιρών.

Για την ουσία του κυνηγιού των μαγισσών και τον νομοθετούμενο διωγμό των κομμουνιστών οψόμεθα ες Στρασβούργο, σύντροφοι.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ