Κυριακή 21 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Γιούρο - Γιούρα - βίζιον

1. Τα ΜΑΤ ξανάπιασαν δουλιά με τον αδικαιολόγητο χουλιγκανισμό - ενθουσιασμό που συνοψίζεται στη φράση: «Εμπρός για ένα βαθύ γαλάζιο κράτος που όπου δεν ξηλώνει το πράσινο συνεταιρίζεται μαζί του». Παλιά οι παππούδες μπαμπούλες απειλούσαν «εκπαιδευτικά» ότι θα βάλουν πιπέρι στο στόμα των βρωμόστομων παιδιών. Τώρα οι δεξιοί μπαμπούλες - σε συσκευασία του ενός ρυπαντικού των αξιώσεων του λαού με μπλε και πράσινους κόκκους - ρίχνουν σπρέι πιπεριού στα παιδιά που έγιναν με χίλια βάσανα φοιτητές και επιμένουν σε... στιλ ΚΝΕ για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Αλλωστε, ο κ. Πολύδωρας κάνει πλέον μόνο στατιστικές αναφορές στις συγκρούσεις με τους ράμπο του. (Υποψηφιότητα τεράτων Φινλανδίας και φυσιολογικά στον τελικό της Γιουροκιτσοβίζιον).

2. Ο Γ.Α.Π. αποχαιρετά με δάκρυα το συμμαθητή του Κυριακόπουλο που αφήνει το σεπτό ΣΕΒ για την πολιτική αρένα του τρίτου πόλου συμφερόντων. Στο ταξικό μεταπρατικό παιχνίδι ήταν όλοι τόσο ευχαριστημένοι ώστε ψήφισαν μαζικά το Μητσοτάκη ως γούρι της FYROM. Με καυτά σορτς οι... Μακεδόνες δικαιώθηκαν μαζί του αφού μετά από δέκα χρόνια μόνο οι Αμερικανοί συνδυάζουν το όνομα με τα μπούτια που άδουν υπέρ της οριστικής ταφόπλακας μιας πολυπολιτισμικής Γιουγκοσλαβίας. Τι να πεις στο παιδί δηλαδή για το μέλλον του αν δεν έχει τέτοιους συμμαθητές ΣΕΒάσμιους στην κοινωνία της εξαργυρώσιμης οικογενειακής πληροφορίας; Διάβασε; Θα σου πει «βγάλε λεφτά να πάω στο Χάρβαρντ». (Υποψηφιότητα βαλκανοπόπ ικανή να εκτοπίσει τους αλβανοτσολιάδες από έναν τελικό ώστε να διευκολυνθεί το δημοψήφισμα στο Μαυροβούνιο).

3. Με δυο κιλά βλίτα οι σύγχρονοι Ελληνες πέφτουν στο κώμα του διαβολόχορτου, θυμούνται τα Μέγαρα ως ανέκαθεν υπεύθυνα για τα βάσανα του αθηναϊκού ιμπεριαλισμού από αρχαιοτάτων χρόνων και ξεχνάνε προς ώρας τη βενζίνη που πετάει σαν αϊτός ψηλά... Ετσι ο διάλογος για το Ασφαλιστικό θα γίνει υπό την απειλή της αφανούς δηλητηρίασης μέχρι η ΓΣΕΕ να φτιάξει στην Ακαδημία της σχολή διαλογέων χόρτων που θα σώζουν τους φτωχούς εργαζόμενους από τις ερασιτεχνικές απόπειρες επιβίωσης. Ποιος διανοούμενος, αλήθεια, μέρες βλίτων και διαβολόχορτων θα ζητήσει τα ρέστα από τη συσσώρευση πλούτου στα ταμεία του Ντα Βίντσι - ταινία κωμωδία; Μάλλον ο σύλλογος των φίλων της γελάδας που κάθε Κυριακή βράδυ έχει τόσο τηλεοπτικό χρόνο στο Μεγάλο Κανάλι όσο δεν είχε η Αντιφασιστική Νίκη φέτος. (Υποψηφιότητα Ισλανδίας με τη δύστυχη καταρρεύσασα να ωρύεται πως είναι η καλύτερη και δεν την πιστεύουν. Εξαιρετικός αποκλεισμός από τον τελικό μιας εμφάνισης ίδιας με του Βουλγαράκη στο θρίλερ «Πακιστανοί». Και η αλήθεια να βγαίνει από το σουβλατζίδικο κι όχι από τα ακριβά χαλκεία των φανερών μυστικών υπηρεσιών).

Σύντροφοι, περήφανοι που πρέπει να είμαστε ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας... Οσονούπω θα προεδρεύουμε κιόλας όταν θ' ανοίγει το μανιτάρι το φριχτό και δηλητηριώδες πάνω απ' το Ιράν. Μέχρι να εκποιήσουμε και τον Παρθενώνα λίγη υπομονή! Στα αισθητικά Γιούρα εξορίζεται η νοημοσύνη μας. Βίζιον = Οραση. Γιουροβίζιον = εθελοτυφλία. Χόμπι των αστών σε καιρούς όχι ισχνών αλλά νεκρών χορηγημένων αγελάδων. Με τις υγείες μας.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ