Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

Πατριδογνωμόνιο
Τα κακά του σκύλου...

Συμφωνώ σύντροφοι! Με την κυρία Φωτεινή. Την Πιπιλή, όχι την Γεννηματά! Κάθε κάτοχος σκύλου, ράτσας ή κοπρόσκυλου, πρέπει όταν τον βγάζει βόλτα, να έχει προαγοράσει και να φέρει γάντια της μιας χρήσεως για να μαζεύει τα σκατά και να φροντίζει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία...

Βεβαίως και είναι προφανές (ελπίζω να συμφωνούν όλοι και κυρίως οι οπαδοί της «κοσμοπολίτικης αριστεράς» που «ελπίζει» σε ηθική και πρακτική «βελτίωση» του καπιταλισμού και σε αυτοκατάργηση του ιμπεριαλιστικού του σκέλους) ότι αυτή η ταξική συνείδηση κατοχής σκύλου στα άστεα, είναι ευρωβόρα κι απαιτεί ένα μίνιμουμ εισόδημα επιπλέον του ορίου της φτώχειας των μικροαστών.

Συμφωνώ σύντροφοι ότι τοιαύτη προτροπή μπορεί κι ενδεχομένως να πρέπει να περιλαμβάνεται στο εκλογικό πρόγραμμα όλων των υποψηφίων τοπικών αξιωμάτων. Κάπου σοβαρά ιεραρχημένο μεταξύ των άλλων ζωτικών μας προβλημάτων σε θέση ανάμεσα στην 30ή και την 80ή... Τα περιττώματα των κατοικιδίων, άλλωστε, συνιστούν γιγάντια απειλή για τη δημόσια υγεία ανάλογη με την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον αμίαντο στα σχολικά κτίρια, την ταχύτητα στα Τέμπη και τις διοξίνες στα τρόφιμα, τη γρίπη των πτηνών, το απεμπλουτισμένο ουράνιο στον υδροφόρο ορίζοντα του βόρειου τμήματος της χώρας.

Η 4η Οκτωβρίου ήταν η ημέρα των ζώων. Η 15η Οκτωβρίου είναι φέτος η ημέρα των πολιτικών ζώων, όπως μας ήθελε ο Αριστοτέλης εμάς τους πολίτες από τότε που ο πολίτης εξασφάλιζε τα δικαιώματά του, επειδή υπήρχαν χιλιάδες δούλοι να υπηρετούν ως έμψυχα αντικείμενα (res) τον καθένα «ελεύθερο».

Μου αρέσει ν' αντιγράφω ωραίες ιδέες και κατ' αναλογία να τις εφαρμόζω ή να τις προτείνω σε φίλους, γνωστούς και βεβαίως συντρόφους. Γιατί και φιλόζωη είμαι και πολιτικό ζώο φιλοδοξώ και προσπαθώ να παραμείνω.

Προτείνω, λοιπόν, να σκεφτούμε σ' αυτές τις εκλογές της αυτοδιοίκησης (;) πως: Αν κοιτάξουμε γύρω μας το πολιτικό περιβάλλον και την καταργητική μόλυνση όλων των δικαιωμάτων μας, εργασιακών, πολιτικών, ατομικών, συνταξιοδοτικών κλπ.

Αν αναλογιστούμε πώς θα είναι αυτό το περιβάλλον μετά τις εκλογές, μετά από τόση ευρωαφόδευση στα μούτρα μας, διαρροϊκή μάλιστα από το Μάαστριχτ και μετά...

Τότε σίγουρα: Ή θα πρέπει να ψηφίσουμε τα γνωστά κόμματα εξουσίας και τους συνδιαχειριστές της, φορώντας γάντια της μιας χρήσεως

Ή θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να μη βγάνουμε την ψήφο μας για μια φορά ακόμα βόλτα της τετραετίας σα σκυλάκι που μαθαίνει πότε και πώς να χέζει.

Στην πρώτη περίπτωση, τα γάντια βεβαίως δε σώζουν την επομένη των εκλογών. Τα βγάζεις και η μπόχα μένει ακόμα και στον κοψοχέρη, που ήλπιζε σε μια δημοτική εταιρεία κι αυτός, να βρει κάποια προσωρινή απασχόληση ή μια αρπαχτή εργολαβία...

Στη δεύτερη, πάμε και ψηφίζουμε με καθαρό μυαλό, καθαρή πρόθεση, καθαρή καρδιά, καθαρούς εκλογικούς συνδυασμούς αγωνιστικής συνεργασίας. Που δε μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον και δε θυμούνται την επομένη των εκλογών πως τους έπιασε κόψιμο και δεν έχουν λεφτά ούτε για γάντια της μιας χρήσεως, αφού ο σκύλος θέλει κομμωτήριο, κουρείο ή και σπα... Πολιτική είναι η ψήφος όχι «τοπική».


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ