Κυριακή 12 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
DEATH BUSΙNESS

«

Επιχειρήσεις θανάτου», θα μπορούσε να μεταφραστεί ο τίτλος του Πατριδογνωμονίου μας, σήμερα, σύντροφοι, και να παραπέμπει ευθέως στο αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Κι αυτό, για να μπορεί η δύναμη και το αναπόδραστο του θανάτου, ο ταξικός ιμπεριαλιστικός κυνισμός της... κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσής του, να δώσει το στίγμα της υποκρισίας πολιτικών και ΜΜΕ για το γεγονός ότι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού, το κόμμα των Δημοκρατικών κέρδισε Βουλή και Γερουσία, με τον Μπους πάντα πρόεδρο αλλά και ηττημένο (;).

Μόλις λίγο πριν από τις... ανανεωτικές εκλογές, τα δύο σώματα και τα δύο... κόμματα ενέκριναν τις θηριώδεις πιστώσεις για τη συνέχιση του αμερικανικού εγκλήματος στο Ιράκ!!! Τα λεφτά να τρέχουν απ' τις άδειες κόγχες των νεκρών παιδιών και τα διαμελισμένα πτώματα στις όχθες του Τίγρη και του Ευφράτη και τα δύο σχήματα συμφερόντων στις ΗΠΑ παίζουν απλώς το ρητορικό παιχνίδι των εκλογών.

Ο θάνατος αποδίδει γερά κέρδη, ενδεχομένως μεγαλύτερα κι από τη μαζική υποδούλωση λαών στους ιμπεριαλιστές από καταβολής κόσμου και οργανωμένων κοινωνιών. Ετσι όσοι αναμένουν «αλλαγή» πολιτικής από τη «νίκη» των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ή βολεύονται από τη δυνατότητα να αποκαλούν πρωτοσέλιδα τον Μπους ηλίθιο, δεν κάνουν τίποτ' άλλο από το να αποπολιτικοποιούν σκόπιμα την κριτική σκέψη ώστε να εξωραΐζεται και να συνεχίζει ανενόχλητος τη βαρβαρότητά του, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός.

Ωστόσο η εμπειρία, ακόμη και των νεότερων, που έζησαν την του δημοκρατικού κόμματος (Κλίντον πρόεδρος) αιματηρή, διάλυση, με φριχτούς πολέμους, των Βαλκανίων, δεν μπορεί παρά να μετατραπεί σε βαθιά σκέψη για τον πολιτικό φερετζέ που επιβάλλεται σε κάθε ανάλυση του αμερικανικού εκλογικού αποτελέσματος.

Το εξοργιστικό από την ωραιοποίηση της αλλαγής σκυτάλης στα πλαίσια του εξουθενωτικού για κάθε μορφής αστική έστω δημοκρατία, δικομματισμού, είναι η... αναφορά σε «αριστεροσύνη» των δημοκρατικών. Είναι η δηλητηριώδης επικοινωνιακή καραμέλα των αριστερών προοδευτικών ανανεωτικών (αντικομμουνιστών βεβαίως) που ψάχνουν μάσκες για να συνδιαχειρίζονται την εξουσία με τους εμπόρους του θανάτου. Οι πολυεκατομμυριούχοι βουλευτές και μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, οι περισσότεροι εξ αυτών με μαύρο ή και θολό ποινικό μητρώο (απάτες, οικονομικά εγκλήματα, ναρκωτικά, βία ενδοοικογενειακή κλπ. ατομική κι όχι συγγενική) μπορεί να θεωρηθούν αριστεροί, για να μπορούν οι Ευρωπαίοι κι άλλοι της «συμμαχίας των προθύμων» να εφαρμόζουν την ίδια ιμπεριαλιστική πολιτική των ρεπουμπλικάνων πιο ύπουλα κι ενδεχομένως πιο «αστικά», γκλαμουράτα και «σικ».

Αν υπάρχει κάτι στοιχειωδώς παρήγορο στην αντίδραση του αμερικάνικου λαού, είναι η έστω και λίγο μεγαλύτερη προσέλευση στις κάλπες. Αλλά κάθε απόπειρα να θεωρηθεί το αποτέλεσμα «επανάσταση», θα εξομοιώνει την τρέχουσα πολιτική υποκρισία με την εξαθλιωτική για τον πολιτισμό δήλωση των Ισραηλινών ότι η δολοφονία 18 Παλαιστινίων απ' τους οποίους 11 παιδιά, νύχτα, στον ύπνο τους, ήταν ένα απλό «τεχνικό λάθος».

Αμα σύντροφοι κυκλοφορούν αριστερές τάχαμου φωνές που λένε πως σύντομα ο κόσμος θα καταλάβει τη διαφορά από την ήττα των ρεπουμπλικάνων και τη νίκη των δημοκρατικών, τότε ξέρουμε καλά πως αυτή η αριστερά μάλλον προσδοκά μερίδιο από τα άνθη και τα στεφάνια που θα στέλνουν οι ίδιοι δήμιοι στα ίδια θύματα, με τα ίδια βλήματα και όπλα εκτελεσμένα... Πάντως οι νεκροί στη Σερβία, πριν από μια οχταετία δεν αναδεύτηκαν στους τάφους τους από χαρά επειδή οι μπλε έφαγαν τους κόκκινους στην ίδια αστερόεσσα. Η Death business σε φόντο δολαρίου καλά κρατεί.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ