Κυριακή 20 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Ας τρομάξουν επιτέλους!...

Είναι προφανές ότι άνοιξε η εκλογική διαδικασία, σύντροφοι. Ακόμα και για τους πλέον αδιάφορους περί την πολιτική, αυτούς τους παραιτημένους ή απελπισμένα εξατομικευμένους πολίτες, η υποτιμητική για τη νοημοσύνη όλων μας δυσωδία της υποκριτικής μεγαλοστομίας είναι αισθητή στα ρουθούνια.

Σ' αυτές τις εκλογές, όποτε κι όπως κι αν γίνουν, το ΚΚΕ θα έχει τον πρώτο λόγο. Κι εξηγούμαι ώστε να μην προκύψουν οιμωγές «βρεφών» που επανακάμπτουν για να δώσουν περιεχόμενο σε ιδέες με κρυφούς φωτισμούς. Για να μην αναφυούν λαϊκιστές που κόπτονται για τη δύναμή τους να καθαρίζουν την κόπρο του δικού τους Αυγείου.

Το ΚΚΕ θα έχει εκ των πραγμάτων τον πρώτο λόγο που ήδη, απ' τα πρώτα προεκλογικά ψελλίσματα, αποδεικνύεται τροχιοδεικτικός για το πού πάνε και με πόσην αθλιότητα τα λαϊκά συμφέροντα. Το Ασφαλιστικό που ζεματάει παρόν και μέλλον των εργαζομένων θα κρυφτεί πίσω από τις υποκριτικές κραυγές περί ομολόγων αλλά θα φωνάζουν πρώτοι απ' όλους οι ληστές των Ταμείων, οι ηθικοί αυτουργοί συνδικαλιστές, οι εξωνημένοι πρώην αριστεροί που ενσωματώθηκαν στο σύστημα και τώρα κινδυνεύουν να πνιγούν μέσα σ' αυτό. Το ΚΚΕ θα έχει τον πρώτο ευκρινή, αληθινό και σαφώς επιβεβαιωμένο λόγο. Της Κασσάνδρας, θα πουν πολλοί, που όμως επιβεβαιώθηκε όταν έλεγε ότι ο ίππος είναι ο δούρειος και την εξόντωσαν ακριβώς για το δίκιο της.

Ομως οι εκλογές δεν είναι έπος, δεν είναι ποίημα, δεν είναι καν άμεση δημοκρατική διαδικασία έτσι που γίνονται.

Είναι ένα κομμάτι από τη συνεχή πάλη, μια μάχη που δίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες κι απέναντι, όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα, δυο πόλους όψεις του ίδιου νομίσματος που στρίβεται πάντα από και υπέρ της κυρίαρχης τάξης.

Αυτός ο λόγος, ο καθαρός, ο πολιτικός και προτρεπτικός είναι που θέλει δουλιά στο ξεβούλωμα των αυτιών, στο ξετσίμπλιασμα των ματιών, στο ξεβόλεμα των παραλυτικά αφημένων στην εναλλακτική ιδεολογική συνάφεια των κομμάτων εξουσίας. Για να φτάσει ως τις εγκλωβισμένες γιγάντιες μάζες που παγιδεύονται πενήντα χρόνια σε διλήμματα καταλληλότερου Κώστα ή Γιώργου με τον ίδιο τρόπο που παγιδεύτηκαν κόποι γενεών σε ταμεία που ασφάλισαν τα κέρδη των αφεντικών με εξαιρετική γενναιοδωρία και δεκάδες πέπλα «νομιμότητας».

Το ΚΚΕ μπορεί να συσπειρώσει τη μόνη πρόταση και πολιτική πρακτική σ' αυτή τη φάση, που δεν είναι άλλο από το πριόνισμα, την αποδυνάμωση των δύο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που διαχειρίζονται από τη μεταπολίτευση ως σήμερα το στρίμωγμα του λαού στη γωνία. Δεσμεύσεις ο ένας, υποσχέσεις ο άλλος. Μεγαλοστομίες. Πυροτεχνήματα. Σκανδαλολογία. Υβρεις. Ολα στην αρένα για να ξεγελαστεί ο ψηφοφόρος να διαλέξει το καλύτερο αφεντικό - διαχειριστή του ζυγού του.

Αν δεν πριονιστούν οι δυνάμεις που διεκδικούν το προνόμιο να μας στέλνουν στη σύνταξη στα 67 ή τα 70, τα παιδιά στα κάτεργα των επιχειρήσεων, τα δημόσια αγαθά στα χρηματιστήρια, την υγεία στους ασφαλιστικούς κολοσσούς και τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή στην ψευτοκουλτούρα της μιας χρήσης, τότε την επομένη των εκλογών θα είμαστε πάλι κάμποσα χρόνια πίσω στον αγώνα της τρομοκράτησης των τρομοκρατών μας.

Αυτές οι κάλπες έχουν πάντα, ακόμα και στον αρνητικότερο συσχετισμό δυνάμεων, τη δυνατότητα να τρομάξουν αυτούς που τις στήνουν σαν τις παγίδες οι κυνηγοί κεφαλών σε κρυμμένα δάση και μπροστά από γυμνά και ολοφάνερα δέντρα.

Θήραμα τέλος ο λαός. Και κάθε εκλογική αναμέτρηση μπορεί να γίνει αφετηρία αντιστασιακής πορείας.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ