Κυριακή 19 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Ως τις 16 και κυρίως μετά...

Και ο κύβος ερρίφθη! Για την ακρίβεια τους τον έριξαν στα κεφάλια τους οι μιντιάδες των κυβερνώντων και των συγκυβερνώντων έτσι ώστε οι εκλογές, αφ' ενός μεν να γίνουν μόλις στις 16 Σεπτεμβρίου αφ' ετέρου δε να εκληφθούν ως ανώδυνο (;) θέαμα - θέμα με προβλέψιμο αποτέλεσμα...

Στην εξαιρετικά σύντομη προεκλογική περίοδο οπότε και θα κυριαρχήσουν προσωπικά και ομαδοποιημένα συμφέροντα, με τα σχολεία να ανοίγουν μόνο για να προετοιμαστούν για εκλογικά τμήματα, με καμένη τη μισή δασική έκταση της χώρας και τη γούνα όλων των Ελλήνων εργαζομένων, μηδέ εξαιρουμένων και των φανατικών αντικομμουνιστών, ο κομματικός αγώνας για την έκπληξη που οφείλει η κάλπη και ο λαός στον εαυτό του γίνεται κυριολεκτικά προκλητικός. Κατ' αρχήν, πρέπει θαρρώ να αντισταθούμε στην προσπάθεια που αόκνως καταβάλλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αφυδατωθεί η πολιτική μέσα, πάνω και σ' αυτές καθαυτές τις εκλογές.

Σαν έτοιμα από καιρό, τα δυο κόμματα της αστικής κυρίαρχης πολιτικής θα κατεβάσουν κάθε επικοινωνιακό τερτίπι, κάθε θεατρική παράσταση γραμμένη στα μέτρα των αρχηγών - πρωταγωνιστών, αλλά και τους γνωστούς τόνους λάσπης, διαστρέβλωσης και ακύρωσης της πραγματικής δύναμης των εργαζομένων, που εκπροσωπούνται στην ψευδοδημοκρατία μόνον από το ΚΚΕ.

Ολα δείχνουν πως θα είμαστε ο στόχος. Οχι ότι μας κόφτει. Σύντροφοι και συντρόφισσες, η γραμματέας πρώτο καλοκουρδισμένο στις ανάγκες των καιρών βιολί κι όλα τα άλλα στελέχη, δίνουν μάχες από την επομένη μέρα κιόλας των προηγούμενων εκλογών. Ομως αυτή τη φορά, με αρνητική προίκα μια συσσωρευμένη εμπειρία σε αντεργατικές βαθύτατα αντιλαϊκές «αλλαγές» από τουλάχιστον το 1993 ως σήμερα, οι πολίτες φαίνεται να μπορούν να επαναστατήσουν, να αντισταθούν ν' αναζητήσουν διέξοδο από τις πράσινες και μπλε συμπληγάδες που τους πνίγουν απ' τη μεταπολίτευση ως σήμερα σ' έναν εναλλασσόμενο κυκεώνα ψεύδους, υποκρισίας, φανφαρονισμού, μεγαλοστομίας και διαψευσθέντων προσδοκιών.

Αυτό που δείχνουν όλες οι μετρήσεις σε μια δεύτερη ανάγνωση, είναι αύξηση των συνειδητών λευκών ψηφοδελτίων, μια ενεργός απόρριψη, συνειδητή και εγγράμματη, συνολικά του πολιτικού συστήματος που έτσι κι αλλιώς έχει αγγίξει τα όριά του. Σ' αυτόν τον κόσμο, καθόλου ευκαταφρόνητο κι εκτός των εκλογών, τα ευρωσυμβατά κόμματα, θα δοκιμάσουν ραντεβού στα τυφλά. Ηδη διαφαίνεται πως εδώ ακριβώς, σε μια κρίσιμη μάζα πολιτικώς σκεπτόμενων συμπολιτών μας, η περιστασιακή αποστροφή της εποχής από την κάλπη, αλλά προσοχή, όχι η αποχή, εγκυμονεί πολύ περισσότερους κινδύνους από κέρδη.

Εμείς δεν είμαστε όπως ο ΣΥΝ, αριστερές στροφές σε χαλασμένες ιδεολογικά βίδες για να συρρικνώσουμε την πάλη σε μια εκλογική διαδικασία παρωδία έκφρασης της λαϊκής ετυμηγορίας.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους σε πολιτική δράση, να μην τους πουλήσει ή απογοητεύσει πριν καλά - καλά κλείσουν οι κάλπες. Ακόμη περισσότερο που δεν παγίδευσε ποτέ μάζες κρίσιμες βλέποντας το εκλογικό δέντρο και χάνοντας το πολιτικό κι ιδεολογικό δάσος.

Πόρτα πόρτα, κοιτάζοντας κατάματα κι αυτούς που θα μας ψηφίσουν συνειδητά κι αυτούς κυρίως που δε θ' αντέξουν το βάρος μια ουσιαστικής ενίσχυσης της ταξικής πάλης και άνοδο των εκλογικών ποσοστών του ΚΚΕ σαν έτοιμοι από καιρό, ως τις 16. Και στις 17, 18 και 36 του μηνός για να έχει ο ορίζοντας το χρώμα που του πρέπει...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ