Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ: Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ Μεγάρων. Προβλήματα, στα οποία ξεκάθαρα αποτυπώνονται οι συνέπειες της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου τομέα υγείας, που ακολουθείται για χρόνια, σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των λαϊκών οικογενειών, από τις Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει:

-- Για να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ Μεγάρων νέο, κατάλληλο, ιδιόκτητο κτίριο, που θα εξασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση των ασφαλισμένων και την κάλυψη των αναγκών τους σε ισότιμες, δωρεάν, υγειονομικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

-- Για να στελεχωθεί με μόνιμους ιατρούς, όλων των βασικών ειδικοτήτων και με μόνιμο νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, ώστε να λειτουργούν όλα τα ιατρεία και το απόγευμα. Καθώς επίσης και για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι γιατροί στο ΙΚΑ και να σταματήσει η ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

-- Για να λειτουργήσουν άμεσα ακτινολογικό, μικροβιολογικό, αιματολογικό και βιοχημικό εργαστήριο, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και να σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

***

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ στην Ελευσίνα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει:

-- Για την κατασκευή νέου κατάλληλου κτιρίου και τη μετεγκατάσταση των ιατρείων και των διοικητικών υπηρεσιών στο ιδιόκτητο οικόπεδο του ΙΚΑ στην Ελευσίνα.

-- Για τη στελέχωση των ιατρείων με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων για την πρωινή και βραδινή βάρδια, αλλά και με μόνιμο νοσηλευτικό παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό.

-- Για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι γιατροί στο ΙΚΑ και να σταματήσει η ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων τους.

-- Για να ενισχυθούν οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ με την πρόσληψη μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων, ούτως ώστε να βγαίνουν οι συντάξεις το αργότερο σε δύο μήνες.

-- Για την εγκατάσταση ασανσέρ και ράμπας στα ιατρεία που να διευκολύνουν την πρόσβαση ηλικιωμένων και ΑμεΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ