Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «ΖΗΜΕΝΣ»: Με διάφορες αφορμές έχει εκδηλωθεί η πρόθεση της «ΖΗΜΕΝΣ» (Κεντρική Διοίκηση) να κλείσει το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή επίσης το σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ», που φέρνει στην επιφάνεια ανταγωνιστικές συγκρούσεις πολυεθνικών επιχειρήσεων, τη σύμφυση πολιτικών αστικών κομμάτων και κεφαλαίου, προκαλούνται εύλογες ανησυχίες και ερωτήματα στους εργαζόμενους του ομίλου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου, Γιώργος Μαυρίκος και Γιώργος Μαρίνος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν ώστε σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τους σχεδιασμούς της «ΖΗΜΕΝΣ», τα παιχνίδια σκοπιμοτήτων του ανταγωνισμού, ανεξάρτητα από τα σκάνδαλα, υπαρκτά ή μη, τις έρευνες, δικαστικές ή άλλες, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία των εργαζομένων του ομίλου «ΖΗΜΕΝΣ», των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.

ΑΝΑΓΚΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Ενώ το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας καταρρέει, ο 25ετής εμπαιγμός από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται.

Από το 1985 που το Υπουργείο αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία του αρχαίου θεάτρου για λόγους φθοράς του μνημείου και επικινδυνότητας για τους επισκέπτες, μέχρι σήμερα, παρά τις υποσχέσεις όλων των οι πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου, δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Εύα Μελά, Λίλα Καφαντάρη και Κώστας Καζάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Εάν υπάρχει πολιτική βούληση και συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης και υλοποίησης του αναστηλωτικού έργου και με ποιο χρονοδιάγραμμα.
  • Τι εμπόδισε μέχρι σήμερα την υλοποίηση των διαφόρων μελετών που εκπονήθηκαν ή δεν ολοκληρώθηκαν.

ΚΑΡΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑμΕΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση εκδόθηκε η απόφαση για την ανανέωση των καρτών αναπηρίας 2008, που προβλέπει έναρξη της διαδικασίας από την 1η Σεπτέμβρη. Παρά την έκδοση της απόφασης, παρατηρούνται προβλήματα ταλαιπωρίας των δικαιούχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ζήτημα που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Εκτός από την έγκαιρη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την ανανέωση της κάρτας, σοβαρό είναι και το αίτημα που τίθεται για τη μόνιμη ισχύ της, χωρίς να είναι αναγκαία η ετήσια ανανέωση - θεώρηση, τουλάχιστον για όσους έχουν μόνιμη αναπηρία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Γκατζής, Γιάννης Γκιόκας και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για να μην επαναληφθεί η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και για να ικανοποιηθεί το αίτημα της μόνιμης ισχύος της κάρτας τουλάχιστον για αυτούς που έχουν μόνιμη αναπηρία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ