Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΣΤΙΣ 10-8-2008 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΟΛΒΗΣ - ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή Βόλβης του Νομού Θεσσαλονίκης είχαν ως συνέπεια να κλείσει η Εγνατία Οδός για πολλές ώρες, από φερτά υλικά και να πλημμυρίσει ο οικισμός της Μεγάλης Βόλβης, με αποτέλεσμα να προξενηθούν σοβαρές ζημιές σε σπίτια, αποθήκες, μηχανήματα, καλλιέργειες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων κατά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, ώστε να αποφεύγονται οι πλημμύρες.

Το ΚΚΕ με Ερωτήσεις του είχε επισημάνει ότι οι ελλείψεις αντιπλημμυρικών έργων και η ανάθεση κατασκευής της Εγνατίας Οδού σε μεγαλοκατασκευαστές, που έχουν ως κίνητρο το κέρδος, θα είχε ως αποτέλεσμα αυτό που έγινε στην περιοχή της Βόλβης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Θα αποζημιωθούν άμεσα για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν οι κάτοικοι της παραπάνω περιοχής (σπίτια, αποθήκες, μηχανήματα, καλλιέργειες κλπ.);
  • Θα γίνουν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στην Εγνατία Οδό;

ΑΝΑΓΚΗ ΛΗΨΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΛΙΧΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Η πυρκαγιά που έπληξε την Κοινότητα Αγίου Γεωργίου - Λιχάδα στη Βόρεια Εύβοια δημιουργεί νέα και οξύνει συνολικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που ζούνε συχνά τον πύρινο εφιάλτη. Η κατάσταση αυτή θέτει το ζήτημα της ειδικής φροντίδας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σήμερα, μετά την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου απαιτούνται άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης της κοινότητας και των κατοίκων, άμεσα μέτρα αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα, απαιτείται η ικανοποίηση των αιτημάτων για άμεση οικονομική βοήθεια 100 χιλιάδων ευρώ και στήριξη της κοινότητας με το αναγκαίο προσωπικό.

Αποστολή κλιμακίου ειδικών επιστημόνων για την εκτίμηση των ζημιών και το σχεδιασμό αντιπλημμυρικών μέτρων, γενικότερα μέτρων αποκατάστασης των ζημιών, αναδάσωσης - ανανέωσης, ανάπτυξης του δάσους.

Οικονομική και γενικότερη στήριξη απαιτείται για τους ρητινοσυλλέκτες, οι οποίοι, ενώ αντιμετωπίζουν τις σοβαρές συνέπειες των πυρκαγιών, δεν έχουν πάρει ποτέ αποζημίωση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για την επαρκή στήριξη της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου - Λιχάδα και την έγκαιρη υλοποίηση αντιπλημμυρικών και άλλων αναγκαίων έργων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ