Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΛΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Σοβαρότατα είναι τα προβλήματα που προέκυψαν την περίοδο του καλοκαιριού στην περιοχή του Δήμου Φύλλου του Νομού Καρδίτσας εξαιτίας της έλλειψης νερού. Σε ορισμένα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου σημειώθηκε ακόμη και έλλειψη πόσιμου νερού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τους πληγέντες αγρότες;
  • Θα προχωρήσει στην κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής για την αντιμετώπιση που προβλήματος της λειψυδρίας;

ΧΡΕΗ ΤΑΜΕΙΩΝ (ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ ΚΛΠ.) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΤΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ: Για μια ακόμη χρονιά οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι του Νομού Λέσβου, Χίου και Σάμου είναι ανάστατοι εξ αιτίας της καθυστέρησης πληρωμής των λογαριασμών τους από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Το συγκεκριμένο Ταμείο χρωστάει πάνω από πέντε μήνες παρότι οι συμβάσεις του με τους φαρμακοποιούς προβλέπουν εξόφληση των λογαριασμών σ' ένα μήνα.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενων, ταλαιπωρεί χιλιάδες φαρμακοποιούς που είναι αναγκασμένοι να προκαταβάλλουν τεράστια ποσά προς τις φαρμακευτικές εταιρείες για να αναπληρώσουν τις εκτελεσμένες απ' αυτούς συνταγές των διάφορων ασφαλιστικών ταμείων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Λίλα Καφαντάρη, Βέρα Νικολαΐδου και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση εξόφληση των φαρμακοποιών στα συγκεκριμένα νησιά και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη πληρωμή τους, χρηματοδοτώντας επαρκώς τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να μην υπάρξει καμιά επιβάρυνσή τους.
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να χορηγούνται δωρεάν τα φάρμακα σε όποιον έχει ανάγκη, σύμφωνα με ιατρική συνταγή.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ: Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας το πρόβλημα της λειψυδρίας έχει προσλάβει μόνιμα χαρακτηριστικά και μεγάλες διαστάσεις απειλώντας με ερημοποίηση ολόκληρες περιοχές. Στη Θεσσαλία λόγω της λειψυδρίας μεγάλες αγροτικές εκτάσεις τα τελευταία χρόνια καταστρέφονται χρεοκοπώντας τους αγρότες και περιορίζοντας σημαντικά την αγροτική παραγωγή, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται και με την ύδρευση διάφορων δήμων και κοινοτήτων.

Το κόστος άρδευσης έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις υπονομεύοντας το μέλλον της γεωργίας και των αγροτών αφού αποδεκατίζει το καθαρό αγροτικό εισόδημα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να δοθεί πλήρη αποζημίωση και έγκαιρα σε όσους αγρότες της Θεσσαλίας έπαθαν ζημιά από την ξηρασία;
  • Ποιος σχεδιασμός υπάρχει και τι χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή των αναγκαίων αρδευτικών έργων στην περιοχή της Θεσσαλίας καθώς και των απαραίτητων έργων για την ύδρευση όλων των δήμων και κοινοτήτων της περιοχής με κατάλληλο και αρκετό νερό.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ