Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ: Στη Χίο ασχολούνται 30 μόνιμοι και 80 έκτακτοι πυροσβέστες. Οι 80 συμβασιούχοι πυροσβέστες στη Χίο, που έρχονται αντιμέτωποι με τη φωτιά και που η ζωή τους τίθεται σε κίνδυνο, όπως έδειξαν και οι πυρκαγιές τα τελευταία δύο χρόνια, στις οποίες πυρκαγιές έχασαν τη ζωή τους συμβασιούχοι πυροσβέστες, ζουν σε διαρκή εργασιακή ομηρία παρά τις δηλωμένες ελλείψεις για μόνιμο προσωπικό. Οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό δημιουργούν επιπλέον αφόρητες συνθήκες εργασίας.

Οι φωτιές του 2007 απέδειξαν ότι το προσωπικό δε φτάνει. Υπάρχει άμεση ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, το οποίο, εκπαιδευμένο ειδικά για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει, με τήρηση των ωραρίων και των αλλαγών βάρδιας, θα μπορεί να καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες που παρουσιάζονται.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Σταύρος Σκοπελίτης και Βέρα Νικολαΐδου ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει για:

  • Τη μονιμοποίηση των εκτάκτων πυροσβεστών στη Χίο
  • Τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών, εκτάκτων και μονίμων, σε σχέση με τα ωράρια εργασίας, τις απαιτούμενες κτιριακές υποδομές για τη δασοπυρόσβεση
  • Την άμεση καταβολή των υπερωριών που έχουν κάνει και που παραμένουν απλήρωτες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν μετά το σεισμό στις 8 του Ιούνη οι 70 αποκλειστικές νοσοκόμες που εργάζονταν στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα. Οι περισσότερες από αυτές παραμένουν άνεργες και η οικονομική τους κατάσταση συνεχώς δυσχεραίνει. Ενδεικτικά, αυτό το διάστημα των τριών μηνών έκαναν κατά μέσο όρο 10 μεροκάματα, ενώ άλλοτε υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου έκαναν κατά μέσο όρο 15 μεροκάματα το μήνα.

Επιπλέον, κινδυνεύουν να χάσουν τα βιβλιάρια υγείας και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα 100 ένσημα που προβλέπονται από τους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Καζάκος, Νίκος Μωραΐτης, Βέρα Νικολαΐδου και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν την αρμόδια υπουργό:

-- Τι θα κάνει για να παραχωρηθεί έκτακτο βοήθημα στο ύψος τουλάχιστον ενός βασικού μισθού, για όσο καιρό παραμένουν άνεργες.

-- Τι μέτρα θα πάρει για να τους εξασφαλιστεί ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να υπολογιστεί ο χρόνος ανεργίας τους ως συντάξιμος.

ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΠΕΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΔΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ: Η περιοχή του Θριασίου Πεδίου αποτελεί την καρδιά της βιομηχανικής και βιοτεχνικής παραγωγής της χώρας. Ανάμεσα στα χιλιάδες εργοστάσια που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αναφέρουμε ενδεικτικά πως υπάρχουν: 2 διυλιστήρια, 2 χαλυβουργίες, 2 τσιμεντοβιομηχανίες, εργοστάσια πλαστικών, βιομηχανίες χρωμάτων, χυτήρια, μεταλλουργίες, το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης απορριμμάτων των Ανω Λιοσίων, κλπ. Αναπόφευκτα, το Θριάσιο αποτελεί το χώρο εργασίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο έλεγχος των συνθηκών ασφαλείας και υγείας των εργαζομένων πραγματοποιείται από το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Δυτικής Αττικής, που εδρεύει στην Ελευσίνα. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των επιθεωρητών έχει μειωθεί δραματικά, χωρίς να έχουν αναπληρωθεί τα κενά που δημιουργήθηκαν. Πρόσφατα, στο Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης του ΚΕΠΕΚ Δυτικής Αττικής τοποθετήθηκε παράνομα υπάλληλος ΔΕ ως προϊστάμενος, χωρίς να έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που προβλέπουν ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και ο Οργανισμός Υπηρεσίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Αν είναι ενήμεροι για την παράνομη τοποθέτηση του υπαλλήλου ΔΕ σε θέση τμηματάρχη και τι μέτρα θα πάρουν ώστε να αρθεί η τοποθέτησή του και να αντικατασταθεί από άλλον που να πληροί τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση.

-- Πότε θα καλυφθούν οι 9 κενές θέσεις επιθεωρητών του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Δυτικής Αττικής, ώστε να μπορεί η υπηρεσία να πραγματοποιεί ανεμπόδιστα το έργο της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ