Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 30ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ» ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ο τραγικός θάνατος από ηλεκτροπληξία του 30χρονου οδηγού Αλέξανδρου Ζήνδρα που μετέφερε χαλίκια στα «Ελληνικά Λατομεία» στη Μάνδρα Λάρισας βάζει επί «τάπητος» το μεγάλο πρόβλημα: Την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Εάν οι αρμόδιες υπηρεσίας του υπουργείου Απασχόλησης έχουν ελέγξει εάν τηρούνται οι όροι λειτουργίας και ασφάλειας των «Ελληνικών Λατομείων» και σε ποιες ενέργειες είχαν προβεί.
  • Γιατί το ΕΚΑΒ και τα Νοσοκομεία δηλώνουν αναρμόδια για τη μεταφορά των νεκρών;
  • Ο κ. υπουργός Υγείας θεωρεί δικαιολογημένη την άρνηση να μεταφέρουν τον νεκρό και πώς πρόκειται να αντιμετωπίζονται στο μέλλον ανάλογες περιπτώσεις;

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΑΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Με το Νομοθετικό Διάταγμα 3786, τον Οκτώβριο του 1957 «περί μέτρων προστασίας της Εθνικής Ελαιοπαραγωγής», ιδρύθηκε το «Ινστιτούτο Ελαίας» με έδρα την Κέρκυρα. Μετά τη δημιουργία του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ), το Ινστιτούτο Ελαίας Κέρκυρας, όπως και όλες οι ερευνητικές μονάδες του υπουργείου Γεωργίας, ανήκει στο ΕΘΙΑΓΕ.

Οι στόχοι του Ινστιτούτου Ελαίας επικεντρώνονται:

  • Στην επίλυση προβλημάτων καλλιεργητικών τεχνικών της ελιάς (λίπανση, κλαδέματα, προσαρμογή νέων ποικιλιών, ελαιοσυλλογή).
  • Στην αντιμετώπιση προβλημάτων φυτοπροστασίας της ελιάς (εντομολογικοί εχθροί και μυκητολογικές ασθένειες).
  • Στη μελέτη θεμάτων ελαιοτεχνίας (ποιότητα ελαιολάδου, διαχείριση ελαιουργικών αποβλήτων).

Με βάση τα παραπάνω και αντίθετα με οποιαδήποτε σκέψη παραπέρα υποβάθμισης ή κατάργησης του Ινστιτούτου, του μοναδικού ερευνητικού Ιδρύματος της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Μωραΐτης και Διαμάντω Μανωλάκου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για:

  • Τη λειτουργική αποκατάσταση των υποδομών του και
  • Την επιστημονική στελέχωσή του.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΑ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ: Οξύτατο πρόβλημα σχολικής στέγης αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γέρακα τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφού σε όλα σχεδόν τα σχολικά κτίρια, λόγω έλλειψης αιθουσών, οι μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ στον προαύλειο χώρο των σχολείων τους.

Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο για το σχολικό κτίριο, το οποίο, ενώ στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο Γέρακα, φιλοξενεί και το 2ο Λύκειο Γέρακα, με αποτέλεσμα στο κτίριο να φοιτούν ταυτόχρονα περίπου εξακόσιοι μαθητές, οι οποίοι βρίσκονται μάλιστα σε κινητοποίηση διεκδικώντας την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη και Σπύρος Χαλβατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Είναι στην άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανεύρεση χώρου και η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του 2ου Λυκείου Γέρακα; Αν ναι, σε ποια φάση βρίσκεται;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μεταστέγαση του 2ου Λυκείου σε άλλο δημοτικό χώρο, έτσι ώστε να μπορέσει να αποσυμφορηθεί το κτίριο του 3ου Γυμνασίου και να λειτουργήσει το σχολείο χωρίς τα προβλήματα συστέγασης;
  • Τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας στα δύο σχολεία;


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ