Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ: Σοβαρό, χρόνιο πρόβλημα στέγασης αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Καμένων Βούρλων. Ηδη εδώ και χρόνια το σχολείο στεγάζεται σε κοντέινερ, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να γίνονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και των μαθητών, που μέχρι πρόσφατα ήταν σε κινητοποιήσεις, δεν έχουν βρει ανταπόκριση από την κυβέρνηση, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Χώρος όπου μπορεί να χτιστεί το σχολείο υπάρχει, όμως παραμένει ανεκμετάλλευτος. Το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στα «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», τα οποία με τη σειρά τους το έχουν παραχωρήσει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις «Μήτση ΑΕ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Λίλα Καφαντάρη και Σπύρος Χαλβατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε άμεσα στο χώρο αυτό να χτιστεί κτίριο που θα στεγάσει τα σχολεία.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ: Η Θήβα είναι προορισμός οικονομικών μεταναστών λόγω της αυξημένης αγροτικής παραγωγής και της έλλειψης εργατών γης.

Στον προσφυγικό συνοικισμό Θήβας (αλλά και αλλού), όπου διαμένει μεγάλος αριθμός οικονομικών μεταναστών, επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες. Οι μετανάστες συγκατοικούν πάνω από 10-15 άτομα σε χώρους λίγων τετραγωνικών μέτρων, χωρίς ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση. Επίσης δεν τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Γίνεται φανερό ότι η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη για τη ζωή των μεταναστών, έχει γενικότερες αρνητικές επιδράσεις και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Κώστας Καζάκος και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της κανονικής εγκατάστασης και της έκδοσης αδειών και τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να εξασφαλιστούν ασφαλείς χώροι ενδιαίτησης με εγκαταστάσεις που διαθέτουν ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ