Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΚΑΤΑ 1/3 ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2008. Μειωμένη κατά 1/3 δίνεται στους αγρότες η εξισωτική αποζημίωση του 2008. Οπως καταγγέλλει ο ελαιοπαραγωγός Δρίβας Στάθης από το Προμύρι Πηλίου με δηλωμένα στο ελαιοκομικό μητρώο 59 στέμματα ελαιώνα, ενώ για το 2007 είχε λάβει ως εξισωτική αποζημίωση 1.140 ευρώ, φέτος του καταβλήθηκε το ποσό των 710 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δεινή οικονομική κατάσταση των αγροτών,

οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό για ποιο λόγο έγινε περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης και τι μέτρα θα πάρει ώστε:

  • Η αποζημίωση να δίνεται βάσει των στρεμμάτων που είναι δηλωμένα στο ελαιοκομικό μητρώο.
  • Να δοθεί το ποσό που υπολείπεται σε όλους όσους παραγωγούς έχει γίνει παρακράτηση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Επανειλημμένως το Κόμμα μας έχει κάνει γνωστά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, όπως το στεγαστικό, το πρόβλημα των βιβλίων κ.ά. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ένα νέο, καθώς τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την παραλαβή των νέων μουσικών οργάνων - που είχαν ζητηθεί από πέρυσι - τα όργανα παραμένουν σε αχρηστία στις αποθήκες του σχολείου και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς, γιατί δεν έχουν παραληφθεί και ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου.

Αυτή η κατάσταση έχει αγανακτήσει τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς τους, αφού έχουν χάσει ήδη ένα τρίμηνο και κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα νέα αυτά όργανα, που είναι απαραίτητα για την πρακτική τους εκπαίδευση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη, Γιάννης Πρωτούλης και Σπύρος Χαλβατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα λάβει για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (ΠΡΩΗΝ ΠΕΣΙΝΕ). Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε, με τραγικό τρόπο, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Νεκρός έπεσε ο 50χρονος εργάτης Αχμέτ Κουτσούκ Τσολάκ στην επιχείρηση «Αλουμίνιον της Ελλάδας» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ). Ο εργαζόμενος έπεσε από ύψος (10 μέτρων περίπου) στο κενό, εξαιτίας υποχώρησης τμήματος του σιλό στο οποίο δούλευε.

Στο συγκεκριμένο σιλό, όπως και στα υπόλοιπα της εταιρείας είχαν γίνει εργασίες επισκευής από τον εργολάβο (άγνωστο πότε), χωρίς όμως ποτέ να έχει ελεγχθεί από την επιτροπή ασφαλείας του εργοστασίου αν η κατασκευή ήταν ασφαλής για τους εργαζόμενους.

Γεγονός είναι ότι ο συνδυασμός της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει στην επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, στην εντατικοποίηση της εργασίας. Το κυνηγητό του κέρδους της εργοδοσίας και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας έχουν διαμορφώσει επικίνδυνη βάση για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Αχιλλέας Κανταρτζής, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ την αρμόδια υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  • Αμεσα να γίνει διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες στην εργοδοσία.
  • Να παρθούν μέτρα ώστε να διατηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των εργαζομένων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ