Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ - ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τις έντονες διαμαρτυρίες τους εκφράζουν εδώ και χρόνια οι ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων (λαμαρινάδες, βαφείς, ηλεκτρολόγοι, εμπορίας και επισκευής τροχών κ.ά.) με την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επιβολή ενός επιπλέον φόρου - χαράτσι, με πρόσχημα τη δήθεν αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου, δηλαδή την είσοδο των μαγαζιών.

Για την είσοδο - έξοδο των αυτοκινήτων και των πελατών γίνεται απαραίτητα η χρήση της εισόδου των συνεργείων όπως γίνεται σ' όλα τα μαγαζιά όλων των κατηγοριών.

Γι' αυτό αποτελεί εμπαιγμό των επαγγελματιών του κλάδου η αιτιολογία της αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου, οι οποίοι συγκέντρωσαν εκατοντάδες υπογραφές (τις έχουν καταθέσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης) απαιτώντας την κατάργηση του απαράδεκτου χαρατσιού που πληρώνουν στο Δήμο.

Οι ευθύνες δε βαρύνουν μόνο την πλειοψηφία του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχει μετατραπεί σε φορομπηχτικό μηχανισμό και έχει επιβάλει το γνωστό χαράτσι, αλλά και τις κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που έχουν μετατρέψει την τοπική αυτοδιοίκηση σε συμπληρωματικό μηχανισμό εφαρμογής αντιλαϊκών πολιτικών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς αν θα παρέμβουν ώστε να καταργηθεί το πρόσθετο χαράτσι που επιβάλλει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στους ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων.

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ Κ.ΛΗΤΩΣ ΤΖΑΝΑΚΗ, ΛΟΓΩ ΚΥΗΣΗΣ: Για άλλη μια φορά καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα εργαζόμενης, λόγω κύησης και της στερείται η οφειλόμενη μισθοδοσία και άδεια.

Συγκεκριμένα, η κ. Λητώ Τζανάκη, γιατρός στο επάγγελμα, είχε προσληφθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αντικυθήρων του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κυθήρων «Τριφύλλειο», προκειμένου να εκπληρώσει το χρόνο της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου.

Με σχετικά ιατρικά σημειώματα από 19/05/2008 μέχρι και 28/08/2008, από το Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο «ΕΛΕΝΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» και αντίστοιχες επιστολές προς την αρμόδια υπηρεσία του «Τριφυλλείου», της χορηγούνται αναρρωτικές άδειες λόγω επαπειλούμενης κύησης, σύμφωνα με όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις.

Το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυθήρων «Τριφύλλειο» από την 01/09/2008 διέκοψε την καταβολή της μισθοδοσίας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, λόγω υπέρβασης, όπως αναφέρουν, της αναρρωτικής της άδειας, που δικαιούται ανάλογα με την προϋπηρεσία της, παραβαίνοντας τη διάταξη του αρ. 52 παρ. 3 Ν. 3528/2007 (Υ.Κ.), που αναφέρει ότι σε κυοφορούσες υπαλλήλους που έχουν ανάγκη ειδικής θεραπείας, χορηγείται κανονική άδεια με αποδοχές και ύστερα από την εξάντληση της αναρρωτικής τους άδειας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει για να χορηγηθεί στην κ. Λητώ Τζανάκη άμεσα η προβλεπόμενη από το νόμο κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές και να της καταβληθούν οι οφειλόμενες αποδοχές του μήνα Σεπτέμβρη 2008.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ