Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ Μυτιλήνης έχουν δημιουργήσει οι ελλείψεις σε προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή, το εργαστήριο στελεχώνουν ένας γιατρός και τρεις τεχνολόγοι - παρασκευαστές, ενώ υπήρχε και διοικητικός υπάλληλος για τη γραμματειακή υποστήριξη του εργαστηρίου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε άλλο παράρτημα του ΙΚΑ χωρίς να αναπληρωθεί η θέση.

Επιπλέον, επιπρόσθετα προβλήματα δημιουργούν τα μηχανήματα τα οποία λόγω παλαιότητας χαλούν συνέχεια. Μάλιστα, σε περίπτωση βλάβης των μηχανημάτων, επειδή δεν υπάρχουν εφεδρικά μηχανήματα ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι, οι τεχνολόγοι παρασκευαστές εκτελούν χρέη τεχνικού χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις μέχρι να έρθουν από την Αθήνα οι τεχνικοί των ιατρείων. Σε περιπτώσεις δε, διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ δεν υπάρχει καν γεννήτρια σε ολόκληρη τη Μονάδα Υγείας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα λάβει ώστε να προσληφθεί όλο το μόνιμο προσωπικό που είναι απαραίτητο με βάση τις ανάγκες των ασφαλισμένων της περιοχής και να προμηθευτεί το εργαστήριο καινούρια σύγχρονα μηχανήματα ώστε να λειτουργεί χωρίς προβλήματα η Μονάδα Υγείας.

ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ: Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγελαδοτρόφοι της Βερδικούσας Νομού Λάρισας γιατί σφάχτηκαν εκατοντάδες ζώα, μιας και οι εκτροφές τους μολύνθηκαν από μελιταίο πυρετό και η αποζημίωση καλύπτει μόνο το 1/3 της αξίας τους. Αιτία είναι η λειψή χρηματοδότηση με αποτέλεσμα οι Νομαρχίες να μην εφαρμόζουν το αναγκαίο πρόγραμμα εμβολιασμού όλων των ζώων (αγελάδων, αιγοπροβάτων) και έτσι να μην αντιμετωπίζεται η νόσος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς πώς θα αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τους αγελαδοτρόφους της Βερδικούσας Λάρισας, αλλά όλης της Ελλάδας και αν θα δοθεί μεγαλύτερη αποζημίωση ώστε να μπορούν να επιβιώσουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ