Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Στο λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, πληθαίνουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα από τη δράση της ΔΕΗ ΑΕ. Τελευταία, σε διάστημα δέκα ημερών, σημειώθηκαν δυο επεισόδια με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, την Κυριακή 1η Μάρτη, στη μονάδα 4, τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα ηλεκτροστατικά φίλτρα με αποτέλεσμα την μεγάλη έκλυση τέφρας. Την Τρίτη 10 Μάρτη, παρουσιάστηκε διαρροή μεγάλης ποσότητας πετρελαίου από τις δεξαμενές του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα θα πάρουν:

  • Αμεσα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα δύο πρόσφατα περιστατικά.
  • Μακροπρόθεσμα, για την υγιεινή και ασφάλεια, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει το σύνολο των πάγιων αναγκών, τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των μονάδων, καθώς και για την προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ: Σε Ερώτηση που κατέθεσαν το 2006 (10802/16-5-06) οι βουλευτές του κόμματός μας, σχετικά με τη δημιουργία Σταθμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Ζεφύρι, το αρμόδιο υπουργείο απάντησε διαβιβάζοντας έγγραφο του ΟΣΕ (44402/25-5-06) από το οποίο συνάγονται τα παρακάτω:

Α) Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ζεφυρίου σαφώς προβλέπεται με βάση τη σχετική μελέτη.

Β) Με πρόταση της Διαχειριστικής Αρχής του ΣΑΑΣ από τον Απρίλη 2005 και συμφωνία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ από τον Ιούλη 2005 ήδη έχει μετατεθεί χρονικά η κατασκευή του.

Γ) Από τη στιγμή έγκρισης της χρηματοδότησης απαιτείται χρόνος 8 μηνών για τη δημοπράτηση και 18 μηνών για την κατασκευή του Σταθμού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Εύα Μελά, Λίλα Καφαντάρη και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Αν έχει εγκριθεί και πότε νέα χρηματοδοτική απόφαση για το συγκεκριμένο έργο.
  • Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα το έργο της κατασκευής και πότε προβλέπεται να λειτουργήσει ο Σταθμός του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Ζεφύρι.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΔΗΜΤΣΟΥΔΗ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΚΥ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΓΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Η Αγγελική Δημτσούδη υπηρετεί ως ΔΕ Αδελφή Νοσοκόμα στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Κρύας Βρύσης του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Μετά την απόκτηση πτυχίου από το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης, κατέθεσε την με αριθμό Γ2α/8647/22-10-2006 αίτηση προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου για μετάταξή της στην κατηγορία ΤΕ Νοσηλευτών - Νοσηλευτριών στο ΚΥ Κρύας Βρύσης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Γιατί δεν μετατάχθηκε στο ΚΥ Κρύας Βρύσης του ΓΝ Γιαννιτσών η Αγγελική Δημτσούδη από την κατηγορία ΔΕ Αδελφής Νοσοκόμας στην κατηγορία ΤΕ Νοσηλευτών - Νοσηλευτριών μετά την απόκτηση του αντίστοιχου πτυχίου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τις δύο ομόφωνες αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΝ Γιαννιτσών.
  • Γιατί ενώ καθυστέρησε η μετάταξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου προτιμήθηκε άλλη υπάλληλος από το ΓΝ Εδεσσας.
  • Πώς σκοπεύει να αποκαταστήσει την αδικία που έγινε σε βάρος της συγκεκριμένης εργαζόμενης.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ