Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΖΗΜΙΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ ΣΕ ΟΠΟΡΩΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ: Για ακόμη μια φορά, οι αγρότες του Νομού Πέλλας βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τη σοδειά τους να καταστρέφεται.

Οι πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μέχρι και μείον 3 βαθμοί Κελσίου, της 15-3-2009, σε συνδυασμό και με το προχωρημένο στάδιο ανθοφορίας - καρπόδεσης, προξένησαν μεγάλες ζημιές και μείωση της αναμενόμενης παραγωγής σε πολλές περιοχές του Νομού Πέλλας.

Συγκεκριμένα επλήγησαν πολλά χωριά στους Δήμους Σκύδρας, Μενηίδας και Μ. Αλεξάνδρου και κύρια καλλιέργειες βερικοκιάς και πρώιμες ποικιλίες ροδάκινων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να γίνει από τον ΕΛΓΑ άμεσα η εκτίμηση των ζημιών;
  • Θα αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες των οποίων το εισόδημα συνεχώς μειώνεται;

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΤΚΕ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΔΕ ΑΥΤ/ΜΟΣ ΠΑΘΕ.: Το Τμήμα Κατασκευής Εργων (ΤΚΕ) της ΕΥΔΕ Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε το 1997 με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση του Τμήματος του Εθνικού Οδικού Αξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι) από Ραψάνη έως Ευζώνους.

Η Κυβέρνηση, λοιπόν, με απόφασή της που δημοσιεύτηκε στο υπ. αριθμ. 244/ 1-12-2008 ΦΕΚ (τεύχος Α'), το καταργεί γιατί παρέδωσε το μεγαλύτερο τμήμα του αντικείμενου του στην ΑΕ που ανέλαβε την κατασκευή του έργου Μαλιακός - Κλειδί, όπως έγινε στο παρελθόν και με άλλες περιπτώσεις π.χ. κατασκευή της Αττικής Οδού, της Ιόνιας Οδού, της Ζεύξης Ρίου - Αντίρριου κ.ά.

Αποδεικνύεται ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μέσω των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) απαξιώνουν και διαλύουν το δημόσιο τομέα, εκχωρώντας και παραδίδοντας αρμοδιότητές του και δημόσια έργα γενικότερα σε Ανώνυμες Εταιρείες και μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, που λειτουργούν με κριτήριο την κερδοφορία και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Γιατί καταργείται το Τμήμα Κατασκευών Εργων (ΤΚΕ) Θεσσαλονίκης της ΕΥΔΕ Αυτ/μος ΠΑΘΕ;
  • Θα αναθέσει στην εν λόγω υπηρεσία όλο εκείνο το αντικείμενο που εμπίπτει στη γεωγραφική αρμοδιότητα της εν λόγω υπηρεσίας, όπως π.χ. παράπλευρο και κάθετο δίκτυο, ολοκλήρωση του έργου Αξιός - Εύζωνοι κ.ά., ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της προς όφελος του λαού της περιοχής;

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ»: Η κ. Μούλα Μαρία ως άνεργη και μητέρα τριών παιδιών προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ, στα πλαίσια προσλήψεων πολιτών που ανήκουν σε ευαίσθητες κατηγορίες, στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ» με σύμβαση η οποία ανανεώθηκε άλλες δύο φορές, αφού έπειτα απολύθηκε.

Η τελευταία ανανέωση με ημερομηνία έναρξης στις 2-5-2008 και διάρκειας 8 μηνών έληξε στις 31-12-2008. Για το διάστημα αυτό η εργαζόμενη έχει πληρωθεί συνολικά μόνο το μισθό δύο μηνών και επίδομα άδειας, ενώ δικαιούται ακόμη μισθό έξι μηνών και δώρο Χριστουγέννων. Οπως είναι κατανοητό, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, πόσο μάλλον όταν έχει τρία παιδιά εκ των οποίων το ένα φοιτητή στην Αθήνα και τα άλλα δύο μαθητές.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε η εργαζόμενη να πληρωθεί τα δεδουλευμένα της άμεσα;
  • Αν θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ