Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ. Σε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκονται οι πλημμυροπαθείς της συνοικίας Νεάπολης του Δήμου Βόλου, καθώς ακόμη δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι περιουσίες τους τον Δεκέμβρη του 2008.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

- Για ποιους λόγους δεν έχει ακόμη δοθεί η προβλεπόμενη αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς και τι μέτρα θα πάρει για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

- Αν πρόκειται να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος νέας πλημμύρας».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ «ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Οξύνεται το πρόβλημα καθιζήσεων σε διάφορους οικισμούς του Δήμου Πεύκων Νομού Θεσσαλονίκης, επειδή δεν έχουν κατασκευαστεί τα απαραίτητα έργα, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση.

Γι' αυτή την καθυστέρηση κατασκευής των απαραίτητων έργων υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, αλλά ευθύνες έχει η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που δεν διεκδικεί τα απαραίτητα κονδύλια.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

- Γιατί δεν υλοποιήθηκαν ακόμη τα απαραίτητα έργα;

- Προτίθεται η κυβέρνηση να εγκρίνει άμεσα όλη την πίστωση που απαιτείται για την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων έργων;

ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μεταξύ 2 και 3 Ιουνίου 2009 άγνωστοι βεβήλωσαν το Εβραϊκό νεκροταφείο των Ιωαννίνων. Οι στόχοι τους ήταν συγκεκριμένοι: το μνημείο του ολοκαυτώματος όπου φυλάσσεται στάχτη από ναζιστικά κρεματόρια, ο τάφος του ευεργέτη της πόλης Ιωσήφ Γκανή, οι τάφοι των μητέρων δύο καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας και του πρώην αντιπροέδρου της) και ενός αντιστασιακού.

Από τους στόχους των αυτουργών αλλά και από το ότι είναι η τρίτη βεβήλωση μέσα στο 2009 και η πολλοστή τα τελευταία χρόνια, γίνεται φανερό ότι δεν πρόκειται για τυχαία πράξη, αλλά για καθαρά ρατσιστική ενέργεια.

Σημειωτέον ότι, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και μηνύσεις, κανένας ένοχος δεν έχει εντοπιστεί. Σημειώνεται επίσης ότι η ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων έχει, επί σειρά ετών, συναντήσει την άρνηση της πολεοδομίας για την επισκευή - ανακατασκευή του περιβάλλοντος τοίχου που θα βοηθούσε στην προστασία του χώρου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα λάβουν ώστε:

  • Να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοιου είδους ρατσιστικές ενέργειες.
  • Να προστατεύεται το Εβραϊκό νεκροταφείο των Ιωαννίνων.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στην Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων να κάνει τα απαραίτη­τα έργα για την προστασία του χώρου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ