Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ EUROHOUSE (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ): Στην περιοχή της Νεοχωρούδας στο Νομό Θεσσαλονίκης η επιχείρηση κατεργασίας ξύλου EUROHOUSE απέλυσε μαζικά 20 από τους περίπου 120 εργαζόμενους που απασχολεί, με πρόσχημα την κρίση, αγνοώντας ακόμη και το νόμο για τις ομαδικές απολύσεις. Η επιχείρηση πιέζοντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους, τους ανάγκασε να αποδεχτούν τις απολύσεις τους. Στους απολυμένους δε δόθηκαν οι αποζημιώσεις που δικαιούνται καθώς και προηγούμενα δεδουλευμένα (υπόλοιπα αδειών, υπερωρίες, κ.ά.). Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω επιχείρηση καταστρατηγεί τις συμβάσεις εργασίας, ενώ πολλούς από τους εργαζόμενους, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι οικονομικοί μετανάστες, τους έχει ανασφάλιστους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν θα παρέμβει για την άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων αλλά και την καταβολή όλων όσων δικαιούνται (υπερωρίες, κλπ.).

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΣΕΤ: Η διοίκηση της επιχείρησης ΝΕΟΣΕΤ καταπατά το δικαίωμα της εργασίας και απολύει σχεδιασμένα, ομαδικά εργαζόμενους. Από τον περασμένο Δεκέμβρη που άρχισε τις απολύσεις έχει διώξει από το εργοστάσιο στο Βασιλικό Εύβοιας πάνω από 70 εργαζόμενους. Στο ίδιο εργοστάσιο απέλυσε τον Οκτώβρη 9 εργαζόμενους. Οι απολύσεις είναι σε γνώση της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη στο Νομό Εύβοιας. Οι ευθύνες είναι μεγάλες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Μαυρίκος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα ληφθούν για να σταματήσουν οι απολύσεις και τι μέτρα θα ληφθούν για να γίνει άμεσα επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί ο Δήμος Κηρέως από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη. Ζημιές έχουν γίνει τόσο στην αγροτική παραγωγή, όσο και σε νοικοκυριά και σε βιοτεχνίες. Καταστροφές έγιναν και σε βασικές υποδομές στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, σε γέφυρες, κλπ. Παράλληλα, σοβαρές ήταν οι ζημιές σε υποδομές. Χαρακτηριστικά το ΔΔ Πηλίου έμεινε αποκλεισμένο εξαιτίας της κατάρρευσης της πρόχειρης γέφυρας που ενώνει το χωριό με τον υπόλοιπο δήμο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Μαυρίκος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν ώστε να χαρακτηριστεί ο Δήμος Κηρέως πλημμυροπαθής, να καταγραφούν οι ζημιές, να αποζημιωθούν οι παραγωγοί στο 100%, να δοθούν αποζημιώσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές, να προχωρήσουν άμεσα σε χρηματοδότηση βασικών αντιπλημμυρικών έργων.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ: Δεν πέρασε ένας μήνας από την εκλογή της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η πλειοψηφία της διοίκησης της Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών (ΠΕΣ) πρωτοστατεί στην επιβολή αντεργατικών μέτρων. Αλλωστε το ίδιο έκανε τόσα χρόνια σε βάρος των εργαζομένων της Ενωσης και των αγροτών, είτε κυβερνούσε η ΝΔ είτε κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της ΠΕΣ πιέζει 5 μόνιμους εργαζόμενους στην ένωση να παραιτηθούν στην 25ετία θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα και αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους Σιούφα-Ρέππα-Πετραλιά για την Κοινωνική Ασφάλιση. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι θα κάνουν για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι Σιούφα-Ρέππα-Πετραλιά, για να μην προχωρήσουν οι τρομοκρατικές απολύσεις και ν' αποζημιωθούν πλήρως όλοι οι υπάλληλοι που απολύθηκαν παλιότερα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ