Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Προβλήματα ανακύπτουν στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κατασκευής του δρόμου Καρδίας - Νέας Μηχανιώνας στο Δήμο Μίκρας. Οι κάτοικοι της περιοχής Πλατανιάς του Δ.Δ. Τριλόφου και ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων διαμαρτύρονται γιατί προβλέπεται να απαλλοτριωθεί ένα τμήμα από τα αγροτεμάχια που αποτελούν τη φυσική συνέχεια της επέκτασης του οικισμού, με αποτέλεσμα δρόμος και οικισμός να βρίσκονται σε επαφή. Οι κάτοικοι ζητούν να παρέμβει άμεσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες για να γίνει αναθεώρηση της μελέτης και να γίνει απομάκρυνση της χάραξης του δρόμου από το όριο του υπό επέκταση οικισμού. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα γίνει αναθεώρηση της μελέτης και επαναχάραξη του δρόμου σε απόσταση που να μην προκαλεί προβλήματα στον υπό επέκταση πληθυσμό.

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Το υπουργείο Παιδείας χρωστάει 1,5 εκατ. ευρώ στη Νομαρχία Λάρισας από το πρόγραμμα «Σχολική Στέγη» με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί οι εργασίες στο σχολικό συγκρότημα του 15ου Γυμνασίου - Λυκείου στη Νέα Πολιτεία της Λάρισας, με προοπτική να μην είναι έτοιμα κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και το γυμναστήριο του 10ου Γυμνασίου - Λυκείου και το Γυμνάσιο - Λύκειο Δομένικου. Από το ΕΣΠΑ είχαν προβλεφθεί πριν τις εκλογές 74 εκατομμύρια ευρώ για τη Θεσσαλία που αφορούσαν σε κτιριακές υποδομές (33,1 εκατ.), εξοπλισμό σχολείων (5 εκατ.) και εργαστηριακό εξοπλισμό των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Για κτιριακές υποδομές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ΤΕΙ Λάρισας 18 εκατ.). Και ενώ ήδη υπάρχει τριετής καθυστέρηση στην απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ η νέα γγ Περιφέρειας Θεσσαλίας δήλωσε ότι το ΕΣΠΑ πρόκειται να αναμορφωθεί (;). Αυτό σημαίνει νέα καθυστέρηση και ίσως άλλες προτεραιότητες σε βάρος του τομέα της Παιδείας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά αυτά προβλήματα.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΛΕΣΒΟΥ: Αγανακτισμένοι είναι πολλοί ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας, καθώς ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς δεν περιλαμβάνεται στις καταστάσεις πληρωμής για το 2007, ενώ τα ποσά που εγκρίθηκαν για άλλους, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις λίστες, είναι πολύ μικρότερα από αυτά που έπρεπε να πάρουν. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι, δεν έχει γίνει καμιά αλλαγή στα δικαιολογητικά που προσκόμισαν στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης για την επιδότηση του 2007 σε σχέση με εκείνα που έχουν καταθέσει τα προηγούμενα χρόνια. Μέχρι τώρα και παρά τις όποιες ενέργειες έχουν γίνει από μέρους τους δεν έχουν μάθει το λόγο για τον οποίο τους κόβεται ή δεν τους δίνεται η επιδότηση, αφού παραπέμπονται από αρμόδιο σε αρμόδιο, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ενωση Συνεταιρισμών Λέσβου και από την Ενωση στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν την αρμόδια υπουργό για τις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει για την άμεση καταβολή της επιδότησης που δικαιούνται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ