Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ»: Η «ΑΣΠΡΟΦΟΣ» είναι η μοναδική αμιγώς ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της μελέτης και επίβλεψης διυλιστηριακών έργων, έργων Φυσικού Αερίου και σε υπηρεσίες συμβούλου σε ενεργειακά έργα.

Στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης της αγοράς» φυσικού αερίου, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπονομεύουν το μέλλον της «ΑΣΠΡΟΦΟΣ». Για πρώτη φορά στην ιστορία της και για μία τριετία (2005, 2006 και 2007) κλείνει με αρνητικούς ισολογισμούς και κανένας από τις Διοικήσεις και τις κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τη στήριξη και τη θετική συνέχιση της λειτουργίας της «ΑΣΠΡΟΦΟΣ». Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε επενδύσεις της τάξεως του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ τόσο στα διυλιστήρια της Ελευσίνας, της Θεσσαλονίκης και των Σκοπίων, ενώ κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε η συμμετοχή της «ΑΣΠΡΟΦΟΣ» να είναι από μηδενική έως ασήμαντη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Ζιώγας ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα παραπάνω προβλήματα στην «ΑΣΠΡΟΦΟΣ», μια τόσο πολύτιμη για την Ελλάδα εταιρεία;
  • Τι σκοπεύει να κάνει, έτσι ώστε να σταματήσουν οι απαράδεκτες συμβάσεις ελευθέρων επαγγελματιών (!!!) εφόσον ο Ομιλος εταιρειών των ΕΛΠΕ δεν υπάγεται στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ;

ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Στη Μαγνησία έχουν κατασκευαστεί πάμπολλες αυθαίρετες οικοδομές, μεταξύ των άλλων περιοχών, στο παραλιακό τμήμα από Σουτραλή έως τα Πλατανίδια, εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας, όπως αυτή έχει καθοριστεί.

Με δεδομένο το νόμο που ορίζει πως οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κατασκευών απαγορεύεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και δεν υπάρχουν λόγοι καθυστέρησης κατεδάφισης των εν λόγω αυθαιρέτων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει, ώστε άμεσα να εκτελεστεί η διαδικασία κατεδάφισης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και να ελευθερωθεί και να δοθεί στο κοινό η παραλία αυτής της περιοχής.

ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) σχεδιάζει με τη διαδικασία των μακροχρόνιων μισθώσεων, να εκποιήσει μια σειρά εκτάσεων και τουριστικών εγκαταστάσεων. Μεταξύ αυτών των εκτάσεων, συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή των Αγίων Αποστόλων του Νομού Χανίων.

Πάνδημο είναι το αίτημα ότι ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να παραχωρηθεί στο λαό της περιοχής και να συνεχίσει να υπηρετεί τις δικές του ανάγκες (ήδη έχουν συγκεντρώσει δώδεκα χιλιάδες -12.000- υπογραφές, δεκάδες αποφάσεις μαζικών φορών κλπ.).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη, Λιάνα Κανέλλη, Εύα Μελά και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, αν η κυβέρνηση αγνοήσει το παλλαϊκό αυτό αίτημα του χανιώτικου λαού και τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για να μην προχωρήσει το ξεπούλημα, να παραχωρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος στους κατοίκους της περιοχής και να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΟΠΟΙΩΝ Κ.Α. ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΖΩΝΗ «ΑΚΑΝΤΙΑ» ΡΟΔΟΥ: Στη λιμενική ζώνη «Ακαντιά» βρίσκονται και δραστηριοποιούνται 4 ναυπηγοξυλουργοί (καραβοποιοί), ένας βαφέας και ένας σιδηρουργός. Τους έχει παραχωρηθεί η περιοχή αυτή από το 1980, λόγω επέκτασης του λιμανιού της Ρόδου, από το Λιμενικό Ταμείο έναντι μισθώματος. Η παραχώρηση ανανεώνεται ανά χρόνο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ρόδου, στη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου 2006, λήφθηκε η αριθμ. 7/2006 απόφαση, η οποία εγκρίθηκε με την αριθμ. 3053/2-3-2006 απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την οποία δεν παρατάθηκε η παραχώρηση χρήσης και ως εκ τούτου επιβάλλετο η απομάκρυνση όλων των ανωτέρω έως 31-12-2006. Στις 11 Μαΐου 2007 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την απομάκρυνση και μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο, χωρίς να ληφθεί οριστική απόφαση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Νίκος Γκατζής και Λίλα Καφαντάρη ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι μέτρα θα πάρει για να γίνει άμεσα η μεταστέγαση σε συγκεκριμένο χώρο και κατάλληλα διαμορφωμένο χωρίς προβλήματα, επειδή είναι και οι μόνοι ναυπηγοξυλουργοί σε όλο το νησί της Ρόδου και εξυπηρετούν όλα τα σκάφη που βρίσκονται στη Ρόδο και στα γύρω νησιά;
  • Πώς θα επιδοτηθούν οι συγκεκριμένοι για τις εγκαταστάσεις τους και για τη μεταφορά τους επίσης;


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ