Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ: Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Γιώργος Μαυρίκος και Λίλα Καφαντάρη επανέρχονται στην αριθμ. πρωτ. 1335/01.10.2007 Ερώτηση, την οποία κατέθεσαν για τους εργαζόμενους της Ανώνυμης Διαδημοτικής Εταιρείας (ΑΔΕΚΤ ΑΕ) Δήμου Ροδίων, τους οποίους ο Δήμος Ροδίων μετέφερε με την αριθμ. 220/2007 απόφασή του στο δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα ως αορίστου.

Η διαδικασία εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τις αρχές Δεκέμβρη του 2007, και το προσωπικό παραμένει απλήρωτο από τον Οκτώβρη του 2006.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ερωτώνται:

  • Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να τελειώσει θετικά και οριστικά το ζήτημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από συνεχόμενες αναβολές;
  • Επειδή υπάρχει κενό νομοθεσίας, όσον αφορά στην καταβολή μισθοδοσίας και ασφάλισης για το χρονικό διάστημα το οποίο μεσολαβεί από την ημερομηνία μεταφοράς του προσωπικού από τις Επιχειρήσεις στους δήμους και Νομικά Πρόσωπα μέχρι τη δημοσίευση στο ΦΕΚ και την κατάταξή τους, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να κατοχυρωθούν οι δήμοι και οι υπηρεσίες για την αναφορά σε συγκεκριμένο υπόχρεο της καταβολής μισθοδοσίας και των οφειλόμενων αποδοχών από την εταιρεία που μεταφέρθηκε;
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει η ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, να καταργηθεί ο τρομονόμος και να μην εφαρμοστεί σε βάρος των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι 16 μήνες;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΒΟΛΟΥ: Για 10ετίες το έργο του περιφερειακού δρόμου συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους και το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου (ΠΣΒ) κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά, με την ευθύνη των έως τώρα κυβερνήσεων και την ανοχή των τοπικών αρμοδίων. Επιπρόσθετα είναι τα προβλήματα που εκδηλώνονται στους εργαζόμενους του έργου και κατ' επέκταση και στην ποιότητα και ασφάλειά του.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αχιλλέας Κανταρτζής ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Γιατί η ασυδοσία της εν λόγω εταιρείας δεν αντιμετωπίστηκε με βάση τις κυρώσεις που προβλέπει η εργατική νομοθεσία;
  • Τι μέτρα θα πάρουν ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με βάση την εργατική νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου των χειριστών μηχανημάτων και των άλλων εργαζομένων στο έργο του Περιφερειακού;

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Εκφράζοντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων της Μαγνησίας και κυρίως αυτών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου (ΠΣΒ), οι βουλευτές του ΚΚΕ επανέρχονται στο σοβαρότατο πρόβλημα της αερορύπανσης, η οποία πήρε τραγικές διαστάσεις.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του 2008, η υπέρβαση σε μηνιαία βάση στα αιωρούμενα (ΑΣ-10) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στο ΠΣΒ, αγγίζοντας την τιμή των 50 μgr/m3/24h.

Πιο συγκεκριμένα, στο κέντρο σχεδόν της πόλης του Βόλου, οι μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ έδειξαν μέση τιμή 24ώρου μεγαλύτερη από την οριακή τιμή που ορίζει η ΕΕ - 35 μέρες ετησίως - για 17 μέρες το μήνα Γενάρη. Αυτό σημαίνει ότι οι 214 μέρες αερορύπανσης το 2007 πάνω από τα όρια, αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, το 2008 θα γίνουν 350. Και ενώ αυτή η κατάσταση επικρατεί στη Μαγνησία, οι υπεύθυνοι - κυβέρνηση και τοπικές αρχές - παρά τις καταγγελίες, καλύπτουν τους υπαίτιους βιομηχάνους και αδιαφορούν εγκληματικά για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Τάκης Τσιόγκας ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό γιατί, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο και αφήνονται ανενόχλητοι οι βιομήχανοι (ΑΓΕΤ, Χαλυβουργία Βελεστίνου, Αλμυρού, κ.ά. βιομηχανίες) στην εγκληματική τους δραστηριότητα, ρυπαίνοντας ασύστολα, όπως και τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να μπει φρένο σε αυτή την κατάσταση και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ