Τρίτη 25 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Είναι γνωστό ότι στο άρθρο 243 του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπως αυτός ορίστηκε με το Ν. 3463/06, μόνο ένας εκ των αιρετών αντιπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ένας εκ των Μαθητικών Κοινοτήτων (για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σ' εκείνες τις Σχολικές Επιτροπές στη συγκρότηση των οποίων συμμετέχουν περισσότερα του ενός σχολεία.

Ο συγκεκριμένος νόμος δε λαμβάνει υπόψη του τον Ν. 1566/85 άρθρο 53 και τον Ν. 2621/98 άρθρο 2 και τα οποία θεσμοθετούν και καθορίζουν τη λειτουργία Συλλόγων Γονέων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών και ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), καθώς και το Ν. 1894/90 άρθρο 5 (το οποίο αναγράφεται και ως επεξηγηματικό και στο νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων), όπου προσδιορίζεται με σαφήνεια ο σκοπός και ο τρόπος λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί η νομική αντιγνωμία, ελπίζοντας ότι θα διασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των αιρετών Γονέων και Μαθητών στο συγκεκριμένο ΝΠΔΔ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου).

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ: Στην πόλη της Πρέβεζας είναι εγκαταστημένα δύο τουλάχιστον συγκροτήματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα σε οικισμούς. Το ένα βρίσκεται στον οικισμό Αγ. Γεωργίου και το άλλο στον οικισμό της περιοχής του νοσοκομείου, δίπλα σε νηπιαγωγείο. Οι κεραίες δεν έχουν άδεια εγκατάστασης και είναι καμουφλαρισμένες σε καπνοδόχους κατοικιών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Τι μέτρα θα πάρουν για την απομάκρυνση των κεραιών από κατοικημένες περιοχές.
  • Τι μέτρα θα πάρουν για την αποτροπή αυθαίρετων εγκαταστάσεων κεραιών και μάλιστα με παραπλανητικό τρόπο, π.χ. μέσα σε καπνοδόχους.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ: Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας έχει πάνω από 1.000 μέλη, που καλλιεργούν περί τα 17.000 (επί συνόλου 25.000 στρ.) στρέμματα κρασάμπελου ποικιλίας «Μαύρο ή Αγιωργήτικο Νεμέας» και καλύπτουν γεωγραφικά 11 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Νεμέας.

Τα μέλη του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Ο Συνεταιρισμός παρότι έχει εξαιρετική υποδομή και σύγχρονες εγκαταστάσεις, παρότι παράγει εξαιρετικής ποιότητας κρασί, παρότι έχει σημαντικό παρεμβατικό ρόλο στην απορρόφηση του μεγαλύτερου όγκου της παραγωγής της ζώνης VQPRD, παρότι έχει εξοφλήσει τα χρέη του προς την ΑΤΕ, εντούτοις δεν είναι σε οικονομική θέση για να εξοφλήσει και τους παραγωγούς - μέλη του.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης, Μπάμπης Χαραλάμπους και Σταύρος Σκοπελίτης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Τι μέτρα θα πάρει για την οικονομική στήριξη του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας και την άμεση εξόφληση των μελών του για να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα προς όφελος της συνολικότερης οικονομίας της περιοχής.
  • Τι ενέργειες θα κάνει για να προστατέψει τα κρασιά VQPRD της εξαιρετικής ποικιλίας «Μαύρο ή Αγιωργήτικο Νεμέας» και να μην ισοπεδωθούν με τα κοινά κρασιά στα οποία με το νέο κανονισμό του κρασιού (ΚΟΑ) μπορούν να μπαίνουν ετικέτες στις οποίες θα αναγράφεται η ποικιλία και η περιοχή και θα προκαλούν μεγάλες συγχύσεις.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΙΝΟΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ: Την έντονη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της περιοχής Οινόης του Νομού Ηλείας προκάλεσε η απόφαση για διακοπή της χορήγησης ζωοτροφών οι οποίες δίνονταν στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους για την εκτροφή των ζώων τους που κινδύνευαν με αφανισμό λόγω λιμού μετά τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τα βοσκοτόπια.

Η διακοπή της χορήγησης ζωοτροφών έχει σαν αποτέλεσμα να μην επαρκούν τα βοσκοτόπια για την εκτροφή των ζώων, τα οποία διαλύονται, σκορπάνε και μπαίνουν στις δασικές εκτάσεις που είχαν καεί με τις πρόσφατες πυρκαγιές και τώρα αναδασώνονται με φυσικό τρόπο (αυτοφυή). Αυτό μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των μικρών δέντρων που τώρα φυτρώνουν, με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες τόσο για το περιβάλλον και την αναδάσωση της περιοχής, όσο και για το μέλλον των κτηνοτρόφων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των κτηνοτρόφων της Οινόης, οι οποίοι αγωνίζονται να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ