Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Με σοβαρά προβλήματα είναι αντιμέτωποι πολλοί αλλοδαποί φοιτητές που ζουν και σπουδάζουν στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα πολλοί από αυτούς απειλούνται με αφαίρεση της άδειας παραμονής τους, ενώ την ίδια στιγμή τους ζητούνται αναδρομικά τεράστια ποσά της τάξεως των 3.000 ευρώ για ενοίκιο στις εστίες στις οποίες διαμένουν (παράδειγμα, η Νέα Φοιτητική Εστία του ΕΜΠ), υπό τις απειλές του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, αλλά και της Διοίκησης της εστίας ότι δε θα πάρουν πτυχίο αν δεν πληρώσουν.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Κώστας Αλυσανδράκης, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Και συγκεκριμένα:

  • Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία απέναντι στους αλλοδαπούς φοιτητές.
  • Να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των σπουδών τους μέσα και από την εξασφάλιση της απαραίτητης φοιτητικής μέριμνας (δωρεάν στέγαση, συγγράμματα).

ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τη ζωή του έχασε την Πέμπτη 3/4/2008 ο 42χρονος Αλέξανδρος Ξανθόπουλος, ο οποίος μετέφερε με βαρύ όχημα (MF: τύπου «Τάμπερ») αδρανή υλικά μέσα στο λατομείο στην περιοχή Κριτίρι Τυρνάβου, ενώ δεν είχε αντίστοιχη άδεια οδήγησης για τέτοιου τύπου βαρέα οχήματα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ την αρμόδια υπουργό, αν είναι στις προθέσεις της, να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες του θανατηφόρου ατυχήματος, να αποδοθούν ευθύνες και επίσης να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο για την προστασία της ζωής των εργαζομένων.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Β` ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι οπλίτες της Β` Μοίρας Καταδρομών στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας Νομού Ημαθίας, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ασκήσεις που γίνονται, καλούνται να πληρώσουν τον έξτρα απαραίτητο εξοπλισμό σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες. Ακόμη πληρώνουν και τις τυχόν φθορές.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Αν είναι μεμονωμένο γεγονός ή σχεδιασμός της κυβέρνησης για γενίκευση ενός τέτοιου μέτρου.
  • Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει άμεσα το απαράδεκτο καθεστώς πληρωμής από τους οπλίτες του απαραίτητου εξοπλισμού.
  • Με ποια λογική οι οικογένειες των στρατευμένων που επιβαρύνονται με τα έξοδα των παιδιών τους, αφού ο «μισθός» τους είναι 8 ευρώ το μήνα, θα βαρύνονται και με πρόσθετες δαπάνες για υλικά και εφόδια τα οποία υποχρεούται να χορηγεί η υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ