Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Το Κολυμβητήριο Καρπενησίου έχει περάσει στην αρμοδιότητα του Δήμου με την ίδρυση Νομικού Προσώπου «Γυμναστήρια Δήμου Καρπενησίου» και έχει εγκαταλειφθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» (επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και είχε εγκριθεί κονδύλι για εργασίες επισκευής, αυτές ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν. Αποτέλεσμα είναι να στερείται σήμερα, ακόμα και άδειας λειτουργίας, αφού μετά από έλεγχο που έκανε η Επιτροπή Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων στις 4/4/08, διαπιστώθηκε ότι δεν εκπληρώνει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

-- Γιατί μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε κανένα πρόγραμμα συντήρησης των εγκαταστάσεων και αφέθηκαν στην πλήρη εγκατάλειψη;

-- Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν για τη χρηματοδότηση όλων των απαιτούμενων έργων το Κολυμβητήριο Καρπενησίου, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί και να αξιοποιηθεί για τον μαζικό - λαϊκό αθλητισμό και όχι μόνο ως προπονητικό κέντρο;

*****

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ, ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΡΥΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σε προηγούμενες ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ, οι απαντήσεις της κυβέρνησης ήταν είτε γενικόλογες, είτε αρνητικές.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

-- Τι μέτρα συγκεκριμένα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε η ΔΕΗ ΑΕ να μη ρυπαίνει το περιβάλλον, από την εξόρυξη και την καύση του λιγνίτη, που προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων;

-- Πότε θα γίνουν προσλήψεις ανέργων από την περιοχή και πόσες θα είναι, με δεδομένο ότι οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό της ΔΕΗ ΑΕ είναι τεράστιες και η ανεργία μαστίζει κυριολεκτικά την περιοχή;

-- Αν θα σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων της περιοχής;

*****

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ: Σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης και του Διοικητή του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) κ. Κόντου, επιχειρείται να καταλογιστούν χρηματικά πρόστιμα σε υπαλλήλους του ΟΑΕΕ για λάθη που έγιναν αποδεδειγμένα χωρίς δόλο, σε βάθος μιας εικοσαετίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Νίκος Γκατζής, Γιάννης Ζιώγας, Λιάνα Κανέλλη, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Καραθανασόπουλος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

-- Αν το εποπτεύον υπουργείο θα καλέσει τη Διοίκηση του Ταμείου να σταματήσει άμεσα ενέργειες, που στόχο έχουν, όχι την επίλυση του προβλήματος, η οποία έχει άλλωστε πραγματωθεί, αλλά την πίεση και τον εκφοβισμό των εργαζόμενων.

-- Και επίσης αν θα προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος, όπως έχει υποσχεθεί στους εργαζόμενους και έχουν ήδη επεξεργαστεί οι αρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ