Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΣΤΟ ΙΚΑ: Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα καθώς το ΙΚΑ διεκδικεί με δικαστική απόφαση 300.000.000 ευρώ, με βάση παλιό χρέος του ΤΣΑ. Ταυτόχρονα, οι εισφορές των ασφαλισμένων είναι μεγάλες και τα έσοδα του Ταμείου καλύπτονται μόνο από αυτές.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

1) Τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

  • Να διασφαλιστούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ.
  • Να καλυφθεί το χρέος του ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να επιχορηγηθεί το Ταμείο κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2) Αν προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να καταργηθεί η εισφορά υγείας των ασφαλισμένων.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Ν. ΑΡΤΑΣ: Οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο της Αρτας είναι φανερές από την πρώτη ματιά. Στα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) του Ν. Αρτας τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Μωραΐτης και Κώστας Αλυσανδράκης ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει:

  • Για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα και οι ελλείψεις ώστε να παρέχονται από το Νοσοκομείο αλλά και τα ΚΥ του Ν. Αρτας ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους του νομού.
  • Για να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις (ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού) στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του Ν. Αρτας.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΛΗΡΩΣΗ 20 ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΕ32 ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Εχουν αποφοιτήσει 800 και πλέον από τις Ανώτατες Σχολές Θεατρολογίας των Πανεπιστημίων, χωρίς να έχει γίνει καμία πρόβλεψη για την επαγγελματική τους απορρόφηση. Η κυβέρνηση τους εμπαίζει, θεσπίζοντας 20 οργανικές θέσεις, με το ΦΕΚ 1782/05.09.2007/τ.Β΄, για την απασχόλησή τους στην εκπαίδευση, χωρίς να είναι σαφές ποιο θα είναι το αντικείμενο διδασκαλίας, θέσεις που εξαγγέλθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, 13 ολόκληρα χρόνια μετά την αποφοίτηση των πρώτων πτυχιούχων θεατρολόγων ελληνικών ΑΕΙ και οι οποίες έχουν μείνει έως σήμερα κενές.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Κώστας Καζάκος, Γιάννης Ζιώγας, Λίλα Καφαντάρη, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το πού θα δουλέψουν οι θεατρολόγοι και τι μέτρα θα πάρει για την επαγγελματική αποκατάσταση των 800 και πλέον που έχουν αποφοιτήσει από τις Σχολές Θεατρολογίας των Πανεπιστημίων τα τελευταία χρόνια;
  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να εισαχθεί ουσιαστικά το θέατρο στην εκπαίδευση στα πλαίσια της αισθητικής αγωγής, και να αυξήσει τις ώρες διδασκαλίας χωρίς να αφαιρέσει ώρες από τις ήδη ανεπαρκείς που διδάσκονται τα άλλα καλλιτεχνικά αντικείμενα του μαθήματος της αισθητικής αγωγής;
  • Ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των ωρομισθίων και για να μην επαναληφθεί στο μέλλον το φαινόμενο της καθυστέρησης των πληρωμών;
  • Γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση στη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας για εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων, τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες για εκπαιδευτικό δυναμικό στα σχολεία ξεπερνούν κατά πολύ τα δηλωμένα κενά;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΩΦΩΝ: Κατά την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του ν. 3194/2003 (ΦΕΚ 267/Α) και της υπ' αριθμ. 95914/Γ6/2005 (ΦΕΚ 1397/Β) απόφασης, σύμφωνα με τις οποίες ιδρύονται Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ) στο Εθνικό Ιδρυμα Κωφών (ΕΙΚ) και την υπ' αριθμ. 98725/Γ6/2007 (ΦΕΚ 1894/Β/14-09-2007) απόφαση, με την οποία εντάσσονται σε θέσεις εκπαιδευτικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού υπάλληλοι που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του ΕΙΚ, προέκυψε σοβαρό πρόβλημα καθυστέρησης της ένταξης των υπαλλήλων στο υπουργείο Παιδείας, λόγω παράλειψης των απαιτούμενων για τις δαπάνες μισθοδοσίας του αρμόδιου υπουργείου πιστώσεων στο παραπάνω ΦΕΚ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Μαυρίκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Αν θα πάρουν μέτρα για την άμεση ακύρωση του υπ' αριθμ. Π4/ΓΠ64527/12-05-2008 εγγράφου του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για μετακίνηση ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να μην προκύψουν επιπλέον ζητήματα που επηρεάζουν την εκπαίδευση και ό,τι αφορά τα άτομα με αναπηρίες.
  • Αν το υπουργείο θα πάρει μέτρα ώστε να μη θίγονται τα δικαιώματα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, όπως ωράρια και άδειες, τα οποία, εκτός των άλλων, έχουν άμεση επίπτωση στην ομαλή λειτουργία και εκπαιδευτική διαδικασία του ΕΙΚ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ