Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα παρέμβουν άμεσα ώστε να αρθούν οι 40 απολύσεις στη βιομηχανία «Preconstructs» στο Νομό Κιλκίς, όπου ο εργοδότης, με πρόσχημα τη μείωση της κερδοφορίας της επιχείρησής του, προχώρησε σε ομαδική απόλυση εργαζομένων. Συγκεκριμένα, απέλυσε παράνομα και καταχρηστικά 40 εργαζόμενους, απειλώντας συγχρόνως τους 75 υπόλοιπους ότι θα κλείσει την επιχείρηση αν προβούν σε κινητοποιήσεις.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους υπουργούς Αμυνας και Μακεδονίας Θράκης τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αυξηθεί η παραγωγική διαδικασία της ΕΛΒΟ και να μην κινδυνέψουν θέσεις εργασίας, καθώς και αν επανέλθει η ΕΛΒΟ υπό τον πλήρη έλεγχο του Δημοσίου. Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί αντί αποφάσεων και μέτρων που θα αναβάθμιζαν παραγωγικά την ΕΛΒΟ (παραγγελίες στρατιωτικών και πολιτικών προϊόντων) διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την πολιτική τους την απαξιώνουν με συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας (άμεσες, έμμεσες).

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που έχει προκύψει με την καθίζηση της προβλήτας του λιμανιού του Γαΐου Παξών. Το Φλεβάρη του 2009 παρουσιάστηκε καθίζηση της προβλήτας του νέου λιμανιού στο νησί. Αν και έχουν γίνει πολλές ενέργειες, δεν έχει βρεθεί λύση για την αντιμετώπιση του οξύτατου αυτού προβλήματος, παρά το γεγονός ότι έχει μπει για τα καλά στο νησί η τουριστική περίοδος και έχουν περάσει ήδη 4 μήνες από την εμφάνιση του προβλήματος.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για τη χρηματοδότηση του έργου και την ολοκλήρωση του έργου του φράγματος στο Μαυρομάτι της επαρχίας Αλμυρού Μαγνησίας ακόμη και από εθνικούς πόρους με σκοπό τη συνέχιση, την άμεση ολοκλήρωση και την παράδοσή του, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής. Από το τέλος του 2008 έχουν σταματήσει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ