Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Εχουν σταματήσει οι εργασίες ανέγερσης στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς σύμφωνα με δήλωση της κατασκευαστικής εταιρείας αυτό οφείλεται στη μη καταβολή πιστώσεων από την κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αλυσιδωτά κοινωνικά προβλήματα όπως καθυστέρηση αποπεράτωσης και λειτουργίας του νοσοκομείου με τις επακόλουθες συνέπειες στο σύνολο του πληθυσμού της περιοχής, ανεργία στους εργαζόμενους που δουλεύουν εκεί. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μπάμπης Χαραλάμπους, ερωτούν την αρμόδια υπουργό, γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου και να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

-- Τεράστιες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις στο Νομό Πρεβέζης. Πάνω από 4.000 στρέμματα καλλιέργειας καταστράφηκαν στο Δήμο Φιλιππιάδας, στα τοπικά διαμερίσματα Τύρια, Στεφάνη, Λούρο, Πέτρα, Ωρωπό και στο Δήμο Φαναριού. Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας. Κύρια αιτία η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και μέτρων προστασίας από την πολιτεία αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος, ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα παρθούν για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

-- Πολλά και σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές και το προσωπικό του μοναδικού για το Νομό της Χίου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, το οποίο από την ίδρυσή του λειτουργεί χωρίς μόνιμο διδακτικό επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Κώστας Καζάκος, Βέρα Νικολαΐδου και Γιάννης Πρωτούλης ερωτούν την αρμόδια υπουργό πότε θα τοποθετηθεί εκπαιδευτικό, επιστημονικό (ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργασιοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτικό προσωπικό) και προσωπικό στήριξης (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες κλπ.) με όρους πλήρους και σταθερής εργασίας και τι μέτρα θα λάβει για την ύπαρξη σχολίατρου που θα επισκέπτεται τα παιδιά.

-- Σοβαρή κατολίσθηση σημειώθηκε στο 42οχλμ. της ΕΟ, 77 Χαλκίδας - Αιδηψού στο ΔΔ Προκοπίου, τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να αποκοπεί ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια. Στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοιου είδους συμβάντα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Θανάσης Παφίλης σε Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό επισημαίνουν ότι το Κόμμα επανειλημμένα έχει κάνει παρεμβάσεις για την επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου του νομού συνολικά, αλλά και ειδικά για την περίπτωση της Β. Εύβοιας που το πρόβλημα παρατηρείται ιδιαίτερα έντονα και τον καλούν να απαντήσει τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση.

-- Μεγάλα προβλήματα, κυρίως στέγασης και ύδρευσης, αντιμετωπίζουν οι Ρομά (Τσιγγάνοι) που ζουν στη Λέσβο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Παγάνης του Δήμου Μυτιλήνης. Δίκαιο αίτημα των Τσιγγάνων είναι, να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε να κατασκευαστούν 15 λυόμενα, προκειμένου να στεγάσουν τους άστεγους Ρομά, σε οικόπεδο που υπάρχει και να κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης με μετρητή για κάθε οικογένεια. Επιπλέον, ειδική μέριμνα πρέπει να υπάρξει, για να ενταχθούν τα παιδιά των Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου και Γιάννης Γκιόκας ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης, στέγασης και υγιεινής των Ρομά στη Λέσβο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ