Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Για τα προβλήματα λειτουργίας του νέου Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων και επισημαίνουν ότι παρά τις επανειλημμένες και έγκαιρες παρεμβάσεις του Κόμματός μας, η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας έγινε ακριβώς πάνω στην οδό Τενέδου, δυτική πύλη της πόλης της Καβάλας και κυριολεκτικά δρόμο «καρμανιόλα», χωρίς μελέτη ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της πρώην βιομηχανικής ζώνης της Καβάλας. Ερωτούν γιατί δεν απαλλοτριώνονται τα δύο οικόπεδα (3.200 και 2.000 τ.μ.) που βρίσκονται δίπλα στο Μέγαρο για να χρησιμοποιηθούν ως χώρος στάθμευσης οχημάτων.

-- Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα Ειδικά Σχολεία της Ορεστιάδας (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο) τα οποία δέχονται τα παιδιά της περιοχής από 4 μέχρι 15 ετών και στεγάζονται σε ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτίρια εδώ και 20 χρόνια. Εκτός όμως από το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα, τα σχολεία έχουν μείνει χωρίς ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει για το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών του Ειδικού Σχολείου Ορεστιάδας σε μόνιμο διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό και τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε τα ειδικά σχολεία της Ορεστιάδας να στεγαστούν σε καινούριο, σύγχρονο και ασφαλές κτίριο.

-- Από τον πρώτο καιρό της ιδιωτικοποιημένης πλήρως «Ολυμπιακής» φανερώνεται ποιος ωφελείται και ποιος χάνει. Με την εξέλιξη αυτή σχετίζονται τα τεράστια προβλήματα των 100 περίπου εποχιακά εργαζομένων της «Ολυμπιακής» στην Κέρκυρα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να καταβληθούν στους εργαζόμενους όλα όσα δικαιούνται και να εξασφαλιστεί στο σύνολο των εργαζομένων σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

-- Το Υπουργείο Οικονομικών μεθοδεύει την κατάργηση υπηρεσιών ΔΟΥ, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα για τους φορολογούμενους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας και τη συγχώνευση - κατάργηση ΔΟΥ σε μεγάλους δήμους. Ενδεικτικά τη ΔΟΥ Φαρσάλων, τη ΔΟΥ Ανδρίτσαινας, τη ΔΟΥ Καρπάθου. Ολες οι ΔΟΥ της χώρας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας και ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι οι φορολογούμενοι. Παράλληλα, μέχρι σήμερα, τα κενά των οργανικών θέσεων, τα οποία είναι 5.700 στην επικράτεια, καλύπτονται από εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαυρίκος, Αγγελος Τζέκης και Σταύρος Σκοπελίτης ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα είναι διατεθειμένοι να πάρουν για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ