Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Αμεσα μέτρα ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η σύνδεση του Αγ. Κήρυκου με τον Πειραιά, αλλά και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, τακτική, σταθερή και μόνιμη σύνδεση του λιμανιού του Αγ. Κήρυκου με τον Πειραιά ανεξάρτητα από τους σχεδιασμούς των ακτοπλοϊκών εταιρειών και να λυθούν τα προβλήματα στις αερομεταφορές, ζητάει από τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης.

-- Μέτρα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στη συμβολή των οδών Σιατίστης και Ολύμπου στη Θεσσαλονίκη, για τη φιλοξενία και την οικονομική ενίσχυση των 62 προσφύγων που θα βρεθούν στο δρόμο και για τους 15 ασυνόδευτους ανηλίκους, καθώς και το πέρασμα της χρηματοδότησης και λειτουργίας του Κέντρου αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους, απαιτούν από τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Κάτω από το βάρος της χρόνιας υποχρηματοδότησης, της εξάρτησης από κονδύλια της ΕΕ και τη «φιλανθρωπία» των χορηγών, το Κέντρο απειλείται με κλείσιμο. Ανάμεσα στους τροφίμους, υπάρχουν 15 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες και 52 άτομα, μέλη 11 οικογενειών, που φιλοξενούνται στον ξενώνα του Κέντρου, στα οποία θα δοθεί ένα βοήθημα - κοροϊδία ύψους 120 ευρώ για τους επόμενους τρεις μήνες, για να μπορέσουν να νοικιάσουν διαμέρισμα.

-- Αμεσα μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους απαιτούν με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Αγγελος Τζέκης και Σοφία Καλαντίδου. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Κ. Κουρτίδης ΑΕ», η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του φράγματος (προϋπολογισμού δαπάνης 45.000.000 ευρώ) στο Ν. Φλώρινας, παραμένουν απλήρωτοι, εδώ και τρεις μήνες (Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2009 και Γενάρης 2010). Η εταιρεία οφείλει στους εργαζόμενους και υπερωρίες πολλών μηνών.

-- Με Ερώτησή τους στον αρμόδιο υπουργό, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη και Νίκος Παπακωνσταντίνου ζητούν μέτρα ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα στην οδό Στρ. Ν. Ρόκα και με τρόπο (διευθέτηση χώρων στάθμευσης κλπ.) που να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι, να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εκτέλεση του έργου στην οικονομική κατάσταση των καταστηματαρχών της πόλης, να προχωρήσουν τα έργα υποδομής για την αναβάθμιση της τοπικής αγοράς και συνολικά της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

-- Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στο βιολογικό καθαρισμό Μύρινας Λήμνου απαιτούν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Κώστας Καζάκος, Σοφία Καλαντίδου και Βέρα Νικολαΐδου. Σύμφωνα με καταγγελία 4 αρχαιολόγων και 13 εργατών στο έργο, παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο. Μέχρι σήμερα, ούτε ο Δήμος, ούτε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή τους δίνουν σαφή απάντηση για το πότε θα πληρωθούν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ