Τρίτη 25 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιώργος Μαρίνος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου να μονιμοποιηθούν όλοι οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και να απομακρυνθούν οι εργολάβοι από την εταιρεία. Επίσης σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε έως ότου το παραπάνω αίτημα γίνει πράξη, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι να αμείβονται όπως και οι εργαζόμενοι που είναι αορίστου χρόνου και να έχουν τα ίδια με αυτούς δικαιώματα.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Γιώργος Μαυρίκος, Λίλα Καφαντάρη και Δήμος Κουμπούρης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό ποια μέτρα θα πάρει ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Λήμνου να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από κανένα ξενοδοχείο του νησιού και σε περίπτωση που το ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ ΜΥΡΙΝΑ» παραμείνει κλειστό να εφαρμοστεί ο νόμος περί διαθεσιμότητας, που προβλέπει καταβολή του 50% του ημερομίσθιου στους εργαζόμενους και καταβολή 100 ενσήμων, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εγγραφή τους στο ταμείο ανεργίας.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση άμεσα, ώστε οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στο νομό Καβάλας να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες και όλων των ειδικοτήτων υπηρεσίες υγείας αποκλειστικά δωρεάν.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή του οικολογικού πλούτου του νομού της Πιερίας ως αποτέλεσμα των ζημιών που έχουν προκληθεί στο ποτάμι του Μόρνου.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς κατά πόσον πρόκειται να χρηματοδοτηθεί άμεσα η μελέτη και η εκτέλεση των απαραίτητων έργων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και διάσωση του χωριού Λάιστα Ζαγορίου Ν. Ιωαννίνων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ