Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Σήμερα έχουμε γιορτή

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ βρίσκεται στην κορύφωσή του. Οσοι δεν προλάβατε να το επισκεφτείτε μη χάσετε την ευκαιρία του Σαββατοκύριακου. Χιλιάδες νεολαίοι έχουν στήσει ένα τρελό πανηγύρι, όπου συναντιέται η δημιουργικότητα με τη διασκέδαση, ο προβληματισμός με τη συντροφικότητα κι η πολιτική με τη φαντασία. Μια πραγματική ανάσα ζωής. Οπως κάθε χρόνο. Χωρίς τις φαύλες επιχορηγήσεις των Μαυρογιαλούρων του κρατικού πολιτισμού. Χωρίς τις κάμερες της εικονικής πραγματικότητας. Φοιτητές, μαθητές, εργάτες δίνουν το δικό τους πολιτικό και πολιτιστικό στίγμα. Της κομμουνιστικής αριστεράς. Θέλουν να κάνουν τ' όνειρο πραγματικότητα. Ν' αλλάξουν τον κόσμο. Και παλεύουν γι' αυτό μακριά από τη μιζέρια της συνδιαλλαγής με το σύστημα που προβάλλει και προσπαθεί να επιβάλλει ο φασιστικός δικομματισμός. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μια μεγάλη αγκαλιά για την ανυπόταχτη νεολαία. Το χαμόγελο, η ελπίδα και η υπόσχεση για νέους αγώνες ηχεί παντού. Κι ο ήχος αυτός μεταφέρεται από στόμα σε στόμα, από καρδιά σε καρδιά, από ψυχή σε ψυχή. Για ένα καλύτερο αύριο.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Κινητός... καρκίνος

Νέα μελέτη Σουηδών επιστημόνων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η συχνή χρήση κινητών τηλεφώνων μετά από μια πενταετία πολλαπλασιάζει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στον εγκέφαλο. Αντίθετα, οι δικοί μας χοντροκέφαλοι του υπουργείου Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών δε χαμπαριάζουν τίποτα. Οχι δεν έχουν ανοσία, αλλά παχυδερμισμό!

Σπάστε τις αλυσίδες

Ο Ζοζέ Μποβέ φυλακίστηκε στη Γαλλία, την ίδια στιγμή που οι έμποροι των μεταλλαγμένων κάνουν μπίζνες σε βάρος της υγείας μας. Νέα διαδήλωση μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο των Παρισίων,συγκίνησε τον Σιράκ που μείωσε την ποινή του κατά δυο μήνες. Τέτοια μεγαλοψυχία!

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Οικοενημέρωση τ.63

Συνεπής στο μηνιαίο ραντεβού της, η μηνιαία περιοδική έκδοση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, με κύριο άρθρο τη νέα «μεγάλη ιδέα», τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κι ένα διάλογο που ποτέ δεν έγινε. Οπως συμβαίνει με όλες τις καθοριστικές για την πορεία του τόπου επιλογές. Αλλά, στην εποχή του εκσυγχρονισμού όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στο ίδιο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε ένα κείμενο του ανώτατου δικαστικού Μ. Δεκλερή για το ρόλο της Δικαιοσύνης στη βιώσιμη ανάπτυξη, του Σ. Κουρουζίδη για τα αυθαίρετα, της Ε. Αξαρλή με νέα από όλον τον κόσμο και την καθιερωμένη «πράσινη τρύπα» της Ε. Τσιτουρίδου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ