Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Σχέδιο - όραμα και μέλλον

Να υποθέσουμε ότι τα μελλοντικά οικο-σχεδιο-οράματα του νέου «καταλληλότερου» θα περιλαμβάνουν την παραχώρηση και νέων δασικών εκτάσεων, και άλλων ακτών, νησιών, λιμνών και δε συμμαζεύεται σε νέους κολλητούς, την κατεδάφιση των νεοκλασικών που απέμειναν, την πλήρη κατάργηση των συντελεστών δόμησης, την απελευθέρωση της ρύπανσης, το λουκέτο των σιδηροδρόμων και τόσα άλλα που έρχονται ως φυσικό ακόλουθο της μέχρι τα σήμερα πολιτικής του τ. καταλληλότερου και γενικά της Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης (ή Απεριόριστης Ανευθυνότητας);

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Λουκέτα

Η Γερμανία έκλεισε τον πρώτο από τους 19 πυρηνικούς αντιδραστήρες που υπάρχουν στο έδαφός της. Ενα θετικό βήμα, το οποίο όμως απέχει κατά πολύ από το στόχο για μια αποπυρηνικοποιημένη χώρα.

Η ρύπανση σκοτώνει

Επιδημιολογικές έρευνες σε ΗΠΑ και Κίνα απέδειξαν ότι οι θάνατοι σε περιοχές με υψηλή ρύπανση από το σύνδρομο SARS ήταν διπλάσιες από περιοχές με χαμηλά επίπεδα ρύπανσης!

Το ισοζύγιο των καρχαριών

Διαβάσαμε ότι το 90% των καρχαριών της θάλασσας εξαφανίστηκε. Αντίθετα οι στεριανοί αυξάνονται και πληθύνονται!

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Οικο-ενημέρωση τ. 66

Το πρώτο έντυπο που λάβαμε τη νέα χρονιά που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Το μεγάλο φαγοπότι» και αναφέρεται στην εκχώρηση δασικών εκτάσεων και ακτών. Αντιγράφουμε την ευρηματική επιστολή του πρωτοσέλιδου «Προς αξιότιμους κ.κ. καταπατητές: Αξιότιμοι κύριοι. Η κυβέρνησή μου κι εγώ προσωπικά επιθυμώ να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε. Είναι ιδιαιτέρως επωφελές για την εθνική μας οικονομία. Θα ήθελα να σας σφίξω το χέρι έναν-έναν προσωπικά. Αλλά επειδή αυτό δεν είναι δυνατό, με νομοσχέδιο που ήδη με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ψηφίστηκε από τη Βουλή, σας δωρίζουμε ό,τι καταπατήσατε, κάψατε και οικοπεδοποιήσατε. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Κώστας Σημίτης, Πρωθυπουργός της Ελλάδος». Από μας κανένα σχόλιο. Η επιστολή τα λέει όλα!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ